Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Guide til Taffelbjerget

15. juli 2022

Alt du skal vide om Cape Towns vartegn

“Wauw!” Det er reaktionen, når du kommer til Cape Town og kigger mod Taffelbjerget, der troner op bag byen som en slags beskyttende mur. Table Mountain eller på dansk Taffelbjerget er “must see”, når du besøger Cape Town.

Taffelbjerget er kendt over hele verden og anses som Cape Towns vartegn. Bjerget indgår i både Cape Towns logo og flag. Det spektakulære bjerg er over 1.000 meter højt med et fladt tre kilometer langt plateau på toppen.

Deraf navnet Table Mountain. Når du står på toppen, er der en fantastisk udsigt ud over byen, som du ikke må snyde dig selv for. 

Rig på plantearter

Table Mountain National Park, som Taffelbjerget naturligvis er en del af, er også kendt for at være utrolig rig på plante- og blomsterarter. Parken er hjemsted for mere end 8.000 plantearter og mange af dem er endemiske. Det vil sige, at de kun er at finde netop i Table Mountain National Park.

Et andet kendetegn for Taffelbjerget er de mange klippegrævlinger - også kaldet Dassies - som bor på bjerget. Det lyder skørt og er måske svært at forestille sig, men klippegrævlingen anses for at være den nærmeste nulevende slægtning til den afrikanske elefant. Engang i fortiden har der med al sandsynlighed levet et dyr som lignende en blanding af en elefant, en søko og en klippegrævling.

Taffelbjerget er på mange måder unikt og spektakulært. Derfor er det også med på listen over verdens syv naturvidundere. Man siger, at et besøg i Cape Town er ikke komplet uden en tur til Taffelbjerget.

Hop i vandreskoene

Du kan nå toppen af Taffelbjerget på flere forskellige måder. Du kan snøre vandreskoene og forcere de 1.000 højdemeter til fods, eller du kan snuppe en mere afslappende tur til tops med kabelbanen.

Hvis du vælger den aktive tur, findes der adskillige vandreruter i forskellige sværhedsgrader - dog kræver de alle, at du er i nogenlunde fysisk form, hvis du vil gå hele vejen fra bunden til toppen. Det anbefales ikke at begive sig alene afsted, og husk altid at tjekke vejrudsigten inden afgang. Vejret er meget omskifteligt, og det frarådes at vandre på bjerget i uvejr. 

Der findes også smukke ruter, hvor du kører noget af vejen men går det sidste stykke. En af de mest populære korte ruter er Kloofs Corner, som byder på fantastisk udsigt.

Her sætter du GPS’en til Kloof Corner Parking ved Tafelberg Road. Så kan du gå ad den afmærkede sti “Kloof Corner”. Ruten er cirka 900 meter og lidt stejl, men tager blot 20-25 minutter alt efter din fysiske form. 

Nyd en svævede tur med kabelbanen

Hvis du i stedet foretrækker at nyde turen op uden for meget fysisk anstrengelse, skal du hoppe ombord på kabelbanen, som fragter dig til toppen på bare fem minutter.

Det er en smuk tur op. Hver vogn kan have 65 passagerer, og der er store vinduer, så du kan nyde udsigten. Gulvet roterer endda undervejs, så alle passagerer får muligheden for at se ud over landskabet og byen.

På toppen kan du nyde den fænomenale udsigt og dernæst gå en tur ad en af de mange stier, hvor bjergets unikke flora og fauna kan nærstuderes. 

Kabelbanen fragter hvert år mere end 900.000 besøgende til Taffelbjerget. Det kan anbefales at komme tidligt på dagen, så du slipper for lang kø. Et ekstra plus ved at komme tidligt er, at det er her, der er størst sandsynlighed for at undgå skydækket, der ofte lægger sig ved bjerget - også kaldet “The Table Cloth”.

Du skal også være opmærksom på at tjekke vejrudsigten, inden du tager hjemmefra. Kabelbanen lukker, hvis vejret er dårligt eller der er for meget blæst.

Billetter til kabelbanen kan købes ved selve kabelbanen eller i turistinformationen: V&A Waterfront Visitor Information Center.

Du kan også købe billet online her.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os