Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Sydafrika er en oplagt safaridestination hele året rundt

23 september, 2021

Vi får ofte spørgsmålet: “Hvornår er det bedst at tage til Sydafrika?” eller “Hvornår er det bedst vejr i Sydafrika”. Men svaret er ikke entydigt, for klimaet i Sydafrika er mere komplekst end det danske.

Sommer- eller vinterhalvåret?

Om du foretrækker en rejse til Sydafrika om foråret, sommeren, efteråret eller vinteren, kommer meget an på dine personlige præferencer, og hvad du drømmer om, der skal ske på din ferie. Hvilken årstid, man synes er bedst, er altså forskelligt fra person til person. Men én ting, der er værd at bemærke, er at sæsonerne i Sydafrika er modsat af Danmarks. Når det er sommer i Sydafrika, er det vinter i Danmark - og omvendt.

Vejret i de sydøstlige egne

I de sydøstlige egne, hvor Cape Town og den populære Garden Route ligger, er den varmeste periode ligeledes oktober til marts. Her vil du opleve dagtemperaturer, der typisk ligger mellem 20 og 25 grader. Det er denne periode, der er flest soltimer og mest tør.

Fra april til september falder temperaturen, og der vil typisk være en dagstemperatur mellem 17 og 22 grader. Det er også i vinterhalvåret, der falder mest regn i de sydøstlige egne. Juni, juli og august er den koldeste og mest regnfulde periode. Fordelen ved at rejse i vintermånederne er, at det er denne periode, du vil opleve færrest turister. Så hvis du kan lide at have topattraktionerne for dig selv, er det netop vintermånederne, du skal rejse i.

Vejret ved Kruger Nationalpark

I de nordøstlige egne, hvor Kruger Nationalpark og NYATI Safari Lodge ligger, er den varmeste periode fra oktober fra marts. Her er dagtemperaturen gennemsnitligt omkring de 30 grader. Det er også i denne periode, der falder mest regn, men ofte kommer det i korte skyl. Sommeren er smuk, for den store regnmængde giver naturligvis et flot frodigt landskab.

Fra april til september er der behagelige dagtemperaturer, som typisk ligger mellem 25 og 29 grader, mens det om natten kan blive helt ned til 5-6 grader. Det er disse måneder, der falder mindst regn. Landskabet bliver i denne periode mere bart, og det er derfor nemmere at spotte det fascinerende dyreliv i Sydafrikas vinterhalvår. Dyrene flokkes til vandhullerne i den tørre periode, og vores personlige oplevelse er, at det er her, der er størst sandsynlighed for at krydse alle dyrene i “The Big Five” af.

NYATI main restaurant at sunset

Dit livs rejse

Hos NYATI Safari sender vi rejseglade danskere afsted til Sydafrika året rundt. Vi har vores egen luksus lodge i et privat 10.000 hektar stort vildtreservat lige ved den berømte Kruger National Park. Her kan du få en safarioplevelse udover det sædvanlige og opleve det vilde dyreliv helt tæt på. Du kan kombinere safarirejsen med nogle dage i for eksempel Cape Town, Vinlandet eller Garden Route.

Mulighederne er mange, og vi kan hjælpe dig med at afklare, hvilken årstid der passer til lige netop dine præferencer. Klik her for at se klimatabellen for området.

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 70260407 eller mail nyati@nyati.com og få svar på dine spørgsmål.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os