+45 70 26 04 07
Søg

Den ultimative vinrejse med dansk vinekspert

Fra Kr.14.995,-For 10 dage
 • Kombiner storbyoplevelser med vinsmagninger på nogle af Sydafrikas bedste vingårde
 • Smag nogle af de ypperste vine, du finder i Sydafrika på vinrundrejse til de bedste vingårde i Vinlandet med vinspecialist Erik Ahlmann Larsen
 • Oplev smukke Cape Town med den eftertragtede V&A Waterfront og byens vartegn Taffelbjerget som kulisse
 • Mulighed for tilkøb af udflugter i Cape Town mod tillæg til prisen


Bemærk:
 Der er afrejse fra Danmark fredag den 20. september 2019 og ankomst til Danmark igen søndag den 29. september 2019.

Rejsen inkluderer

 • Fly fra København/Billund* til Cape Town t/r
 • Lufthavnstransfers t/r
 • 2 overnatninger på Protea Hotel Cape Town Cape Castle 3* inkl. morgenbuffet
 • 5 overnatninger på Protea Hotel Franschhoek 4* inkl. morgenbuffet
 • Transport mellem hoteller og alle vingårde i Vinlandet
 • 4 x frokost på vingårdene eksl. drikkevarer
 • 7 vinsmagninger med vinspecialist Erik Ahlmann Larsen

*Der kan forekomme flytillæg på Billund-afgange. Alle vores fra-priser er vejledende, og vi tager forbehold for ændringer, fejl, prisstigninger og udsolgte fly.

Om Erik Ahlmann Larsen: Erik Ahlmann Larsen grundlagde i 1993 Tedeum Vin, som er importør og agent for en stor del af de sydafrikanske vine, der kommer til Skandinavien. Erik har besøgt Sydafrika hele 189 gange siden midten af 1980’erne og kender landet som få andre gør det. Tedeum Vin har i dag et nært samarbejde med de mest kendte og prestigefyldte vingårde i Sydafrika som Kanonkop, Neil Ellis, Hartenberg, Vriesenhof, Rustenberg, Thelema, Beyerskloof, Mulderbosch, De Wetshof og Bouchard Finlayson.

Cape Town og den ultimative vinrejse i Vinlandet

Kombiner et par dage i Cape Town med en vinrundrejse i vindyrkernes fodspor, hvor du får mulighed for at smage topvine fra nogle af de bedste vinhuse i Sydafrika. Vinmand og vinspecialist Erik Ahlmann Larsen tager dig rundt på nogle af de mest anerkendte vingårde i Vinlandet, hvor du vil få et indblik i vinproduktionen i landet, smage på de forskellige druer og nyde fantastiske frokoster.

Sydafrika er et stort vinland, der er kendt over hele verden for sine vine. Vinlandet er ligeså smukt, som vinene er gode. Som et patchworktæppe breder det sig i gyldent, rødbrunt og smaragdgrønt hen over markerne. Det var hollændere og franskmænd, der i sin tid bragte de første vinstokke hertil, og i dag danner kilometervis af vinmarker en farvestrålende halvcirkel bag bjergene, der omslutter Cape Town, som ligger blot ca. 1 times kørsel fra hjertet af Vinlandet.

Cape Town er en af verdens smukkeste storbyer. Her venter mange skønne oplevelser som f.eks. ture til Kaphalvøen med Kap Det Gode Håb og pingvinerne på Boulders Beach, hvalruten til Hermanus, townshiptur eller en sejltur til Nelson Mandelas fængselsø Robben Island. Udflugterne i Cape Town kan bookes samtidig med rejsen mod et tillæg til prisen. Du kan også bare nyde byens mange seværdigheder som Table Mountain, Kirstenbosch Botaniske Have eller slappe af med en kop kaffe ved den berømte V&A Waterfront.

Indhent tilbud
Den ultimative vinrejse med dansk vinekspert
Dagsprogram
Den ultimative vinrejse med dansk vinekspert
Udflugter i Cape Town
Klimatabel
Kort

Dagsprogram

20/9: Afrejsedag

Dette er dagen, hvor du forventningsfuld sætter kurs mod Sydafrika til oplevelser i Cape Town efterfulgt af en komplet vinrejse i det smukke sydafrikanske vinland. Du rejser ud af København eller Billund om eftermiddagen. Der vil være et enkelt stop undervejs mod Cape Town, og flyturen til Cape Town varer ca. 16 timer. Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Sydafrika, så der bliver serveret aftensmad om bord på flyet, hvorefter du vil kunne sove indtil ankomsten i Cape Town om morgenen. Der vil også blive serveret morgenmad inden ankomst til Cape Town.

21/9: Ankomst til Cape Town

Når du ankommer til Cape Town, vil du blive modtaget af vores lokale repræsentant, som sørger for transport til dit hotel for de første 2 nætter. Protea Hotel Cape Town Cape Castle ligger i gåafstand til den eftertragtede V&A Waterfront. Her er du tæt på byens liv med hyggelige restauranter, cafeer, gallerier, butikker og åbne musikscener.

22/9: Udforsk Cape Town eller udflugt til Kap Det Gode Håb

På V&A Waterfront finder du døgnet rundt et livligt havnemiljø og en herlig udsigt til slæbebåde, blafrende sejl og sæler, der boltrer sig i vandet. Her ligger også et af Cape Towns største indkøbscentre. Nyd en drink på kajen med udsigt over vandet og Taffelbjerget i baggrunden. På V&A Waterfront kan du også købe forskellige sejlture. Særlig interessant er turen ud til Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i 17 år. I dag er fængslet et museum. Vil du se byen lidt fra oven, kan vi anbefale at tage kabelbanen op til Taffelbjerget, hvor du kan nyde den storslåede udsigt over Cape Town.

Du kan også vælge at bruge dagen på f.eks. en udflugt rundt på Kaphalvøen (tilkøb). Kap Det Gode Håb – det næstsydligste punkt på det afrikanske kontinent – er legendarisk og imponerende. På denne heldagstur ser du hele Kaphalvøens kystlinje. Glæd dig til snoede, stejle bjergveje, der forbinder vige og sandstrande med landsbyer og fiskerlejer. Undervejs stopper du i flådebyen Simon's Town, hvor der er rigtig mange af de smukke, victorianske huse – og i Boulder, hvor du kan komme helt tæt på en pingvinkoloni.

23/9: Cape Town til Vinlandet og første vinsmagninger

Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet i Cape Town, og herefter går turen mod Stellenbosch og dagens første vingårdsbesøg, Rustenberg Wines. Her vil du møde vinmanden Erik, som vil føre dig igennem smagningerne på de forskellige vingårde de næste 4 dage.

Rustenberg ligger i udkanten af Stellenbosch og er en af Sydafrikas smukkeste vingårde. Udover de skønne vine er Rustenberg kendt for de fantastiske omgivelser, bl.a. er vingården omgivet af 2 meget flotte haver. Her får du mulighed for at smage nogle af deres skønne vine. Dernæst går turen videre til vingården Cabriere Estate, som ligger i den smukke Franschhoek-dal. Her vil du først få serveret frokost i vingårdens restaurant Haute Cabriere, der i øvrigt regnes som en af Sydafrikas ypperligste Michelin-restauranter. Om eftermiddagen er der vinsmagning af Cabrieres vine, hvor du bl.a. kan smage deres berømte vine lavet på Chardonnay og Pinot Noir. Efter smagningen vil du blive kørt til Protea Hotel Franschhoek, hvor du forventes at være fremme midt på eftermiddagen. Her skal du tilbringe de næste 5 nætter. Hotellet ligger centralt i Franschhoek og vil være udgangspunktet for dine oplevelser i Vinlandet. Når du har tjekket ind her, kan du slappe af på værelset eller udforske de hyggelige omgivelser.

24/9: Besøg på vingårde og vinsmagninger

I dag skal du besøge 2 af Vinlandets andre fantastiske vingårde og smage på deres skønne vine. Turen starter på Beyerskloof, en smuk lille vingård beliggende nogle få kilometer udenfor Stellenbosch. Ud over at være kendt for sine Pinotage-vine, har vinmager Beyers Truter – også kaldet ”The king of Pinotage”, skabt en af de mest populære restauranter i Stellenbosch. Den ligger på selve vingården, og du får mulighed for at prøve den, når frokosten serveres efter smagningen. Om eftermiddagen er der besøg og vinsmagning hos Neil Ellis, som i mange år har været en af Sydafrikas bedste vinproducenter. Neil Ellis var en af de første til at afsøge andre, oftest lidt køligere vinområder, hvor de forskellige druesorter ville udvikles bedst samtidig med han havde stor fokus på miljøet. Neil har også fået tilnavnet ”The Wine Professor” pga. sine høje kvalitetskrav. Når du er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen og har fordøjet dagens indtryk, kan vi anbefale at spise middag på en af de mange gode restauranter, som ligger i Franschhoek.

25/9: Vinsmagninger og traditionel braai

Kanonkop er uden sammenligning Sydafrikas mest prestigefyldte vingård. Flere gange har Kanonkop fået en af deres vine kåret som den bedste rødvin i verden på International Wine and Spirit Competition, og vinmager Abrie Breeslar blev i 2008 valgt som verdens bedste. Kanonkop ligger ved foden af Simonsberg-bjerget mellem Stellenbosch og Paarl. Du får selvfølgelig mulighed for at smage på nogle af deres prisvindende vine. Herefter går turen videre til Vriesenhof Estate, hvor du først får serveret frokost bestående af en herlig traditionel braai (sydafrikansk BBQ). Herefter vil en af Sydafrikas største personligheder og nationalhelte, Jan Boland Coetze vise dig rundt på vingården og præsentere sine vine. Jan har tidligere været Sydafrikas bedste rugbyspiller og senere træner for det sydafrikanske landshold. I dag er han anerkendt som en utrolig dygtig vinmager, der laver fantastiske vine i moderne stil på hans idylliske vingård i Paradyskloof Valley, Paradisets Dal. Efter dagens sidste vinsmagning går turen tilbage til hotellet, hvor du kan slappe af resten af dagen.

26/9: Sidste vinsmagning og verdens største økologiske gård

I dag skal du besøge den fantastiske vingård Babylonstoren i klassisk Kap-Holland stil. Det er et af de smukkeste og bedst bevarede gårde i det sydlige Afrika, og den er samtidig blandt verdens største økologiske gårde. Udover vin dyrker og opdrætter man alt fra frugter, grøntsager, planter og blomster til bier, ænder og kyllinger. Haven er en helt enestående oplevelse med en enorm mangfoldighed af træer og blomster. En lille ugenert sti fører langs et mindre vandløb, hvor tusindvis af blomster står i fuldt flor hvert forår. På Babylonstoren får du turens sidste vinsmagning efterfulgt af en dejlig frokost i de smukke omgivelser. Herefter tager du afsked med Erik, som har været din guide på vingårdene de sidste 4 dage, inden du bliver kørt tilbage til hotellet. Resten af dagen er til fri disposition. Vil du slappe af ved poolen? Udforske hyggelige Franschhoek? Du bestemmer selv, hvordan eftermiddagen og aftenen skal tilbringes.

27/9: Udforsk Vinlandet på egen hånd

Feriens sidste dag er til fri disposition, og du har mulighed for at udforske Vinlandet i dit eget tempo. Tag evt. en tur med vintoget, som afgår nær hotellet. Eller lej en cykel og kør rundt mellem de skønne vinområder og nyd de imponerende udsigter over bjerge og vinranker. Har du lyst til flere vinsmagninger, kan hotellet hjælpe dig med at arrangere dette. Du kan selvfølgelig også bare slappe af og nyde en god bog ved poolen.

28/9: Hjemrejsedag

I dag går hjem mod Danmark igen. Efter morgenmaden bliver du hentet på hotellet, og vores lokale repræsentant vil sørge for, du bliver kørt til lufthavnen i Cape Town. Herfra flyver du hjem mod Danmark igen med en enkelt mellemlanding undervejs.

29/9: Ankomst til Danmark

Du tilbringer igen natten med at flyve, så du kan sove på turen. Der serveres både aftensmad og morgenmad om bord på flyet, og du har en enkelt mellemlanding undervejs, før du lander i Danmark ca. midt på dagen.

Udflugter i Cape Town

Byrundtur i Cape Town

En privat halvdagstur hvor du besøger den gamle bydel med de mange velbevarede historiske bygninger og nogle af de charmerende og meget forskellige forstæder til Cape Town. Du kan f.eks. føle historiens vingesus ved Castle of Good Hope og byens rådhus, hvor Nelson Mandela holdt sin første tale efter frigivelsen fra Robben Island. Turen går også forbi parlamentsbygningerne, Sydafrikas ældste kirke Groote Kerk og katedralen St. George. Der bliver tid til at gå en tur i Company Gardens, se museerne og opleve Green Market Square. 

På byrundturen kommer du også forbi de maleriske og interessante Malajhuse, der oser af Orientens mystik og krydrede dufte. Her kan du tage dine helt egne ikoniske postkortbilleder af de farverige huse. Endelig kommer du også op på Taffelbjerget, som er over 1.000 meter højt. Her får du følelsen af at stå på toppen af verden, og vil opleve en helt fantastisk 180 graders panoramaudsigt. Undervejs på udflugten kører du langs Atlanterhavskysten via Sea Points flotte strandpromenader og rigmandskvarteret Camp´s Bay.

Turens rute og program kan tilpasses individuelle ønsker. F.eks. er der mulighed for at komme på en kort rundvisning på en diamantfabrik i løbet af turen. Dette aftales med guiden på stedet.

Kaphalvøen og Kap Det Gode Håb

Halvdagsudflugten rundt på Kaphalvøen er en fantastisk tur, som vi varmt kan anbefale. Kap Det Gode Håb – det næstsydligste punkt på det afrikanske kontinent – er legendarisk og imponerende. På denne halvdagstur ser du hele Kaphalvøens kuperede kystlinje. Glæd dig til snoede, stejle bjergveje, der forbinder vige og sandstrande med landsbyer og fiskerlejer. Undervejs stopper du i flådebyen Simons Town, hvor der er rigtig mange af de smukke, victorianske huse – og i Boulder, hvor du kan komme helt tæt på en pingvinkoloni (entre ikke inkluderet).

På spidsen af Kaphalvøen ligger et naturreservat, hvor du oplever en smuk men helt speciel og barsk natur med den karakteristiske Fynbos-bevoksning. Med den gamle tandhjulsbane (ikke inkluderet) kommer du op i fyrtårnet, hvor du kan glæde dig til det perfekte vue over Kap Det Gode Håb. På vej hjem til Cape Town kører du ad panoramaruten langs Chapman's Peak, der højt hævet over havet snor sig gennem de smukke strandforstæder Llandudno, Clifton og Camp's Bay.

Hvis du udvider turen til en heldagstur, kan du i en glasbundsbåd sejle med ud til sælerne, der soler sig på Seal Island (OBS: Sejlturen er ikke inkluderet i prisen). På heldagsturen kommer du også forbi Sydafrikas ældste vinområde Constantia Valley inden turen slutter i Kirstenbosch Botaniske Have, hvor der er tid til at nyde den over 100 år gamle have.

Hvalruten & Hermanus

Denne heldagstur går til hvalbyen Hermanus ved Det Indiske Ocean, som er en af verdens bedste landbaserede hvalsafari-destinationer. Her er der mulighed for at komme tæt på nogle af verdens største havpattedyr. Samtidig er Hermanus en moderne ferieby med masser af lækre skaldyrsrestauranter og fristende tilbud. Nyd den maleriske kyststrækning og oplev de majestætiske sydlige rethvaler, der basker i det varme vand ud for Hermanus-kysten. 

Turen går rundt om smukke False Bay med de små byer Gordons Bay, Pringle Bay og Betty’s Bay – sidstnævnte er kendt for de vilde blomster i The Harold Porter Nature Reserve. Der er også mulighed for at nyde den fantastiske udsigt over vinmarkerne og Walker Bay fra toppen af Rotay Hill. 

Omkring Hermanus finder du de optimale muligheder for at spotte hvalerne fra landjorden. Størst sandsynlighed er der fra juli til november, hvor du kan opleve Sydlig Rethval her. Er du heldig, kommer hvalerne helt ind til bugten for at lege eller parre sig. Følg den lokale hval-guide, for han annoncerer med sit horn, når der er hvaler i sigte. Hvis der er interesse for det, er det muligt at tilkøbe en bådtur med hvalsafari. Dette aftales med guiden på stedet. 

På vej hjem kører du gennem smukke bjerge, dale, frugtplantager og vinmarker - og afhængig af årstiden klæder den lokale Fynbos-bevoksning landskabet i farverige blomstertæpper.

Townshiptur i Cape Town

På denne private halvdagstur kan du opleve den multikulturelle side af Cape Town og komme tæt på de lokale. Turen går fra District Six, hvor tvangsflytninger ændrede mange menneskers liv, til det ældste formelle township Langa. Du kommer også forbi de mere uformelle bosættelser, hvor traditionelle healere og shebeens bidrager til den rige kultur i townshippet. Mød lokale iværksættere, besøg en lokal skole og prøv en traditionel øl på en af de lokale shebeens.

Dyk med hvidhajer

Oplev den frygtindgydende og fascinerende hvidhaj på tæt hold på denne heldagstur med hajdyk. Dagen starter med tidlig afgang fra hotellet, og undervejs til havnen i Gansbaai er der gennemgang af dagens program og sikkerhedsbriefing. Fra Gansbaai stævner du ud i en stor og meget stabil båd. De følgende timer foregår til søs, og undervejs er der mulighed for at se hvidhajer, sæler, masser af fugle – og måske kan du også være heldig at spotte et par hvaler (mellem juni og december). Det hele kan nydes fra dækket – og er du mere eventyrlysten, kan du også vælge at dykke ned blandt hajerne i et sikret bur, så du kan opleve dem på helt tæt hold. 

Der serveres frokost, snacks og sodavand på båden undervejs. Du er tilbage på hotellet i Cape Town sidst på eftermiddagen.

Sejlture, fx til Mandelas fængselsø el. solnedgangscruise

På V&A Waterfront kan du købe sejlture. Særlig interessant er turen ud til Robben Island, hvor Mandela sad fængslet i 18 år. I dag er fængslet et museum. Du kan også vælge noget mindre dramatisk som fx en romantisk solnedgangssejlads med champagne!

Klimatabel Cape Town

Dagtemperatur
Nattemperatur
Soltimer pr. dag
Nedbør (gennemsnit pr. måned)
Januar
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer pr. dag: 11
11
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 20 mm
20 mm
Februar
Dagtemperatur: 26
26 °C
Nattemperatur: 16 °C
16 °C
Soltimer pr. dag: 10
10
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 20 mm
20 mm
Marts
Dagtemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 14 °C
14 °C
Soltimer pr. dag: 9
9
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 30 mm
30 mm
April
Dagtemperatur: 22
22 °C
Nattemperatur: 12 °C
12 °C
Soltimer pr. dag: 7
7
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 50 mm
50 mm
Maj
Dagtemperatur: 20
20 °C
Nattemperatur: 10 °C
10 °C
Soltimer pr. dag: 6
6
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 70 mm
70 mm
Juni
Dagtemperatur: 18
18 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimer pr. dag: 6
6
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 90 mm
90 mm
Juli
Dagtemperatur: 17
17 °C
Nattemperatur: 7 °C
7 °C
Soltimer pr. dag: 5
5
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 100 mm
100 mm
August
Dagtemperatur: 18
18 °C
Nattemperatur: 8 °C
8 °C
Soltimer pr. dag: 6
6
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 70 mm
70 mm
September
Dagtemperatur: 19
19 °C
Nattemperatur: 9 °C
9 °C
Soltimer pr. dag: 7
7
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 50 mm
50 mm
Oktober
Dagtemperatur: 21
21 °C
Nattemperatur: 11 °C
11 °C
Soltimer pr. dag: 9
9
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 40 mm
40 mm
November
Dagtemperatur: 23
23 °C
Nattemperatur: 13 °C
13 °C
Soltimer pr. dag: 10
10
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 20 mm
20 mm
December
Dagtemperatur: 25
25 °C
Nattemperatur: 15 °C
15 °C
Soltimer pr. dag: 11
11
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 20 mm
20 mm

Kort

Kontakt os
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.