Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Her har vi samlet de ofte stillede spørgsmål fra vores gæster, som har rejst med os. Vi håber, du vil kunne få svar her på mange af de spørgsmål, du evt. har i forbindelse med din rejse. På Landefakta-siderne kan du også finde relevant rejseinformation og gode råd - og du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg have visum?

Landene i det sydlige Afrika har forskellige krav om visum. Danske statsborgere behøver f.eks. Ikke at søge om visum til Sydafrika, da man automatisk får et turistvisum på 90 dage ved ankomsten.

Man skal dog kunne fremvise returbillet og tilstrækkelige økonomiske midler til dækning af opholdet. Desuden skal passet være gyldigt 30 dage ud over opholdet og indeholde mindst 2 blanke sider til visum.

Spørgsmål om visum kan rettes til Sydafrikas Ambassade, Gammel Vartov Vej 8, 2900 Hellerup, tlf. 39 18 01 85

Hvilke vacciner skal jeg have til Sydafrika?

Afrika, skal du have en opdateret stivkrampe/difteri-vaccine (d.v.s. inden for de seneste 10 år). Der ud over skal du have den såkaldte havrix-vaccine mod hepatitis A (smitsom leverbetændelse). Første vaccination dækker et år frem, og får du næste inden for 6-12 måneder, beskytter vaccinen i op til 40 år.

Malaria findes i mange områder i det sydlige Afrika, så vi anbefaler, du kontakter din læge for yderligere information om malaria forebyggelse. Du bør desuden tjekke specifikke forhold i de enkelte lande, du rejser til.

Du kan finde gode råd om sikker rejse hos Vaccinespecialisten.dk, som desuden tilbyder NYATI´s /MILIMA´s kunder 10% rabat på alle vaccinationer på klinikken i Lyngby.  

Skal jeg have en særlig rejseforsikring?

Vi anbefaler kraftigt, at du både har en afbestillings– og rejseforsikring. Spørg dit forsikringsselskab, hvordan du er forsikret.

Hvis du ikke er tilstrækkeligt forsikret, kan vi anbefale at tegne forsikring hos Gouda Rejseforsikring. Tjek evt. også om du er tilstrækkeligt dækket via din kreditkortudbyder. 

Skal jeg medbringe kontanter, og hvor kan jeg opbevare dem?

Der er sikkerhedsbokse i alle villaer, telte og værelser i Manor House, og det samme gælder for langt de fleste af vores hotelpartnere.

Du kan derfor trygt medbringe kontanter på din rejse. Det kan være en god ide at medbringe lidt ZAR (South African Rand), selv om du kan bruge kreditkort på lodgen. Ønsker du at give drikkepenge til personalet på MILIMA Safari Lodge, skal det være i ZAR. Skal du videre til Mauritius, Victoria Falls eller Zanzibar bagefter, kan det også anbefales at tage lidt USD i kontanter med.

Skal jeg bestille tilvalgsaktiviteter inden afrejse?

Du bestiller og betaler eventuelle tilvalgsaktiviteter,  når du er ankommet til MILIMA Safari Lodge. På de fleste øvrige destinationer skal tilvalgsaktiviteter bestilles hjemmefra, nogle af dem kan du også betale hjemmefra.

Tilvalgsaktiviteter og personlige udgifter på MILIMA Safari Lodge betaler du ved afrejsen i enten ZAR eller med Visa eller MasterCard. Husk at det er svært at komme til en bank under opholdet på Lodgen.

Skal jeg medbringe myggebalsam hjemmefra?

 Der er lokal myggebalsam i alle villaer og enheder i Manor House på MILIMA Safari Lodge. På andre destinationer er det en god ide at tage et myggemiddel med - f.eks. Autan, som du kan købe på apoteket.

Hvilken slags tøj skal jeg have med på safari?

Lange bukser - gerne  med aftagelige bukseben, en jakke og praktiske sko til safariturene er en god ide hele året rundt.  I den tørre årstid (dansk sommer) får du brug for hue, evt. vanter plus varmt og vindtæt overtøj, men så snart solen kommer frem, bliver det nemt 20-25 grader. Så du får også brug for shorts, t-shirt og sandaler.

I den grønne periode (dansk vinter) er det varmere, så her har du brug for sommertøj, sandaler og solhat plus en lun sweater og vindtæt jakke til om aftenen.

Tøj i khaki, brun, beige og lyse farver anbefales generelt på alle safariturene. Hvis du ønsker at deltage i bush walks (safari vandringer), skal du også medbringe et par gode vandresko/ kondisko, da det er et krav at have lukkede sko på for at kunne deltage.

Er der dansk rejseleder på MILIMA Safari Lodge?

Nej, alt personale på Lodgen og rangerne er engelsktalende.  

Kan jeg hæve penge og veksle overalt?

Skal du til Sydafrika skal du medbringe sydafrikanske rand (ZAR). I alle storbyer er der hæveautomater, som vi kender det fra Europa. I landdistrikterne er der færre hæveautomater, og på MILIMA Safari Lodge kan du ikke hæve penge.

I Johannesburg lufthavn kan du både hæve og veksle, men vi anbefaler at du veksler hjemmefra. Sørg for at få en del af valutaen i 20 og 50 rand sedler. Du får brug for mindre beløb til dragerservice m.m. Skal du til Botswana, Zimbabwe, Zanzibar eller Mauritius, kan du med fordel medbringe USD. 

Kommer vi til at sidde ved siden af hinanden i flyet?

Vær opmærksom på, at der IKKE foretages seating på flyene. Forhånds seating kan som regel foretages på flyselskabets hjemmeside, men bemærk, at de fleste flyselskaber kræver betaling for denne service.

Seating kan også foretages gratis ved check in, men så er der ingen garanti for, at I kommer til at sidde sammen.

Skal navnet i passet og på billetten være præcis det samme?

JA - det er meget vigtigt! Hvis der er uoverensstemmelser mellem navnet på billet og i pas, er der risiko for problemer ved afrejse, som i værste fald kan medføre afvisning ved check-in, så rejsen ikke kan gennemføres.

Hvor meget bagage må jeg have med?

Medbring maks. 20 kg. bagage plus håndbagage, som må veje maks. 8 kg. og  måle maks. 115 cm. I højde x bredde x dybde.

På de oversøiske strækninger må du ganske vist have 23 kg. men reglerne på indenrigsflyet fra Johannesburg til Kruger National Park siger 20 Kg. Derfor skal du holde dig inden for den grænse, hvis du vil undgå at betale for overvægt eller at skulle efterlade noget af din bagage. 

Hvornår modtager jeg min flybillet?

I dag behøver du blot at vise dit pas, når du checker ind i en lufthavn. Fra NYATI Safari Rejser får du dog en mail med din elektroniske flybillet og detaljerede rejseplan ca. 10 dage inden afrejse.

Er der dragerservice i lufthavnen?

I ankomsthallen i Johannesburg står der dragerservice klar (mod betaling på ca. 100 ZAR). De kan bla. følge dig til indenrigsterminalen, hvilket kan være en fordel, hvis du har travlt. Brug kun dragere i orange trøjer, de er autoriserede.

Terminalerne er i samme bygning, men på forskellige etager. Der er fin skiltning i lufthavnen, så du vil sagtens selv kunne finde indenrigsterminal B, hvor du får indskrevet bagagen til den lille lokale lufthavn ved Kruger National Park.

Når du lander der, bliver du modtaget af en medarbejder fra Milima Safari Lodge, som følger med på køreturen til Lodgen. 

OBS!  DU SKAL ALTID HAVE BAGAGEN UD OG BRINGE DEN GENNEM TOLDEN I JOHANNESBURG OGSÅ SELV OM DEN ER INDSKREVET HELE VEJEN TIL HOEDSPRUIT! 

Er der tidsforskel?

Ja - der er tidsforskel til landene i det sydlige Afrika. Sydafrika, Zimbabwe, og Botswana: Plus 1 time ved dansk vintertid; ingen ved dansk sommertid. Zanzibar og Mauritius: Plus 3 timer ved dansk vintertid og plus 2 timer ved dansk sommertid.

Hvor mange drikkepenge skal jeg give?

Som alle andre steder i Verden er det god skik at give drikkepenge som tak for god service.  Det er almindeligt at lægge 10-15% oven i regningen, hvis du har været godt tilfreds med betjeningen i taxier, på restauranter og hoteller.

Hvis du gerne vil give drikkepenge på MILIMA Safari Lodge, kan du bruge de 2 postkasser til henholdsvis "servicepersonale" og "rangere", som findes på kontoret. Et godt niveau er ca. 500 ZAR pr gæst pr uge, som du fordeler efter behov og lægger samlet i en kuvert i de respektive postkasser.

Hvis du skal på Safari til fods, er det normalt at lægge ca. 350 ZAR pr. telt pr. dag til henholdsvis guide og øvrige personale.

Er der meget kriminalitet?

I Johannesburg er der meget kriminalitet, og hvis du vil til Downtown eller til Soweto, bør du altid tage med på en arrangeret tur. Generelt skal du ikke være bekymret for kriminalitet i det sydlige Afrika, men i f.eks. Johannesburg og Cape Town skal du naturligvis tænke dig om og opføre dig fornuftigt, som i enhver anden storby.

Lad smykker og tasker blive på hotellet, når du går ud om aftenen, så du ikke frister svage sjæle. Medbring kun de kontanter, du skal bruge, og tag en taxi hjem til hotellet efter mørkets frembrud, hvis du ikke bor ved Waterfront i Cape Town. Ude i provins områderne er der fredeligt.

Kan jeg drikke vandet fra hanen?

Det generelle råd er at drikke vand fra flaske overalt i det sydlige Afrika. På MILIMA Safari Lodge, har vi dog egen brønd med fint drikkevand, som du kan drikke direkte fra hanen. Du får desuden vandflasker på værelset hver dag under opholdet på MILIMA Safari Lodge. 

Kan jeg låne en kikkert på MILIMA Safari Lodge?

Desværre nej, så det er en god ide at tage din egen med hjemmefra, og husk den på safariturene. Så har du optimale muligheder for f.eks. at se løver, der ligger i græsset og leoparder, der hviler sig i træerne. 

Kan jeg bruge min mobiltelefon?

Skandinaviske telefoner fungerer fint, og ofte er de den bedste kommunikationsmetode. Desuden kan du ringe fra direct-dial telefoner på de fleste større hoteller i det sydlige Afrika. 

Er der internetadgang?

Ja, der er gratis trådløst internet på MILIMA Safari Lodge og de fleste af vore øvrige hoteller. Læs mere om internet faciliteter på de respektive hotelsider. Bemærk dog, at forbindelserne ikke er hurtige, og kan være uregelmæssige på grund af strømudfald. 

Er der et akutberedskab på MILIMA Safari Lodge?

MILIMA Safari Lodge samarbejder med Africa Safe-T, som er en af de førende udbydere af nødberedskab og medicinsk assistance i Sydafrika.

Alle Lodgens rangers og dele af det øvrige personale er trænet og uddannet i at yde førstehjælp, ligesom der findes medicin og medicinsk udstyr til at behandle mindre skader.

Derudover har personalet døgnet rundt mulighed for at kontakte en læge, som kan assistere med behandling og evt. sende en ambulance eller lægehelikopter, hvis der skulle indtræffe en alvorlig hændelse.

Kan jeg bruge skandinaviske el-stik?

Der er generelt 220V AC, men elektriske stik har en anden udformning end de danske. På MILIMA Safari Lodge og de fleste øvrige hoteller kan du låne adaptere i receptionen, hvis de ikke allerede er på værelset. 

Kan jeg få vasket tøj?

På MILIMA Safari Lodge er der vaskeservice (ikke inkluderet), som fungerer hurtigt og godt Når du lægger tøj til vask om morgenen, får du det retur - nyvasket og strøget - oftest samme aften. På de fleste andre hoteller er det ligeledes muligt at bestille vaskeservice.

Indhent tilbud

MILIMA Safari video

MILIMA Safari video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os