+45 70 26 04 07
Søg
NYATI Safari Blog

Hvor mange hovedstæder har Sydafrika?

Hvor mange hovedstæder har Sydafrika?

Tro det eller lad være men én af de ting, der gør Sydafrika til et helt specielt sted, er, at landet faktisk har hele 3 hovedstæder. Måske du havde forventet – eller nærmest var helt overbevist om - at Johannesburg ville være Sydafrikas eneste hovedstad, og i så fald ville du ikke være ene om det.

Mange forveksler nemlig Johannesburg med at være én af Sydafrikas hovedstæder, måske fordi den både befolkningsmæssigt er den største by og derudover også er et enormt populært rejsemål for mange turister. Dog er Sydafrika ikke det eneste land, vi kender, hvor hovedstaden ikke er den mest populære eller tættest befolkede by.

Hvor mange hovedstæder har Sydafrika?

Et kompromis om magtfordeling

Historien bag opdelingen af regeringsbeføjelserne skyldes blandt andet en hel del politiske og kulturelle kampe, der kom som følge af kolonialismen, Sydafrika i mange år havde været underlagt. Da Sydafrika blev dannet som Union i 1910, var der igen uenigheder i landet, denne gang om hvor hovedstaden skulle placeres. Til slut nåede man et kompromis, der sikrede, at magten blev spredt over hele landet. På den måde blev det ikke bare én provins, der fik magten over landet, der arealmæssigt er mere end 25 gange så stort som Danmark.

Hvor mange hovedstæder har Sydafrika?

Sydafrikas 3 hovedstæder

I dag repræsenterer hver hovedstad et statsligt ansvarsområde, hvor Pretoria fungerer som den administrative hovedstad, der blandt andet huser den sydafrikanske regerings udøvende gren. Cape Town, der muligvis er den mest populære af de tre hovedstæder, fungerer som landets parlamentariske hovedstad ved blandt andet at være hjemsted for Sydafrikas lovgivende parlament. Udover at være et populært rejsemål er Cape Town også landets næststørste by, kun overgået af Johannesburg, når det kommer til befolkningstal. Den tredje og sidste af Sydafrikas hovedstæder er byen med det hollandsk-klingende navn, nemlig Bloemfontein, der anses som værende landets juridiske hovedstad i og med, at denne by er hjemsted for Sydafrikas Supreme Court of Appeal, der er landet næsthøjeste domstol. 

Kontakt os
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.