Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Lesotho – kendt som kongeriget i himlen

South African landscape in Lesotho

27. maj, 2021

Det højest beliggende kongerige i verden

At Lesotho er kendt som kongeriget i himlen er ikke kun på grund af de overskønne naturoplevelser, der ligger i vente. Ganske enkelt ligger hele landet højt i bjergene med sit laveste punkt på 1400 meter over havets overflade og med størstedelen af arealet på over 1800 meter over havets overflade. Faktisk er Lesotho den eneste uafhængige stat i verden, der ligger så højt over havoverfladen.

Lesotho ligger som en lille bjergstat omgivet af Sydafrika og har derfor heller ingen direkte adgang til havet. Alligevel har landet masser af vand og grønne bjerge, og faktisk er Lesotho næsten selvforsynende med elektricitet dannet fra vandkraft. Meget af landets velstand kommer derfor også fra vand, men også fra blandt andet diamanter og den bløde mohair, der eksporteres til hele verden.

Tag på opdagelse i Lesothos bjergkæde

Kongedømmet Lesotho er en smuk plet i midten af Sydafrika, der byder på eventyrlige møder, sceniske udsigter og fantastiske naturoplevelser. Landet, der arealmæssigt er lidt mindre end Danmark, ligger i bjergkæden Drakensberg, der fortsætter gennem Sydafrika. Lesothos imponerende bjergkæde har både vandfald og endda også et lille skisportssted, hvor man i Danmarks sommermåneder kan stå på ski.

På grund af det bjergrige terræn, er der som regel brug for en firhjulstrækker til at komme rundt. Faktisk foregår meget transport stadig mest optimalt ved at bruge heste, og derfor er det også perfekt med udflugter, hvor man kan gå i et med de smukke naturomgivelser og opleve disse på hesteryg.

Mountain village in Lesotho

Fred, regn og velstand

Lesothos nationale motto er Fred, Regn, Velstand, hvilket blandt andet symboliseres i kongedømmets trefarvede flag. Lesotho er befolket af det fredelige Basatho-folk, hvem du ofte kan opleve på hesteryg i deres traditionelle dragter eller omkring deres traditionelle runde hytter belagt med stråtag. Selvom Lesotho, ligesom Danmark, er et kongedømme, har kongen dog ingen udøvende magt, og senatet består i stedet af 22 overhøvdinge med en premiereminister i spidsen.

Seneste Blogs

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os