Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg

Botswana

Botswana er et fantastisk safariområde og kendt for sine mange nationalparker, herunder Chobe National Park samt Okavango-deltaet, som er verdens største indlandsdelta med unik flora og fauna. Den røde Kalahariørken dækker 66 % af Botswana, mens 17 % af landet er nationalparker. 

Klik på billederne nedenfor for at se hele galleriet...

Chobe National Park

Chobe National Park ligger i det nordligste hjørne af Botswana med grænse mod Namibia, Zambia og Zimbabwe - og kun 80 km fra Victoria Falls. Chobe blev etableret i 1968, er 11.700 km² stor og har Botswanas største variation af vilde dyr. Ikke mindst langs Chobe-floden, hvor dyrene kommer for at drikke. Det er også her langs floden, der er de tydeligste spor efter parkens elefanter.

Hele 85.000 elefanter bor her i Chobe som nomadeflokke, og elefanterne samles i imponerende store flokke i både den våde og tørre årstid. Punktligt som et urværk, kommer elefanterne langs deres godt slidte stier for at drikke i Chobe-floden. Her kan du se dem drikke, plaske og nyde deres mudderbade. Chobe er velegnet til både flodsafari og landsafari i åben bil. Ud over elefanter kan du typisk opleve giraffer, bøfler, impalaer, løver, leoparder, hyæner, zebraer, flodheste, krokodiller og masser af fugle.

Kasane ligger ved den nord-østlige grænse af Chobe National Park, og byens gode vejforbindelser gør den til et populært startpunkt for turister til nationalparken, såvel som for dem, som skal besøge Okavango-deltaet og Victoria Falls.

Det bedste tidspunkt at besøge Kasane og Chobe National Park er den tørre sæson fra maj til oktober. Der er meget lidt regn på denne årstid, dagtemperaturer på 25-35 grader, og for det meste skinner solen fra en skyfri himmel. Selvom dagtemperaturerne på dette tidspunkt er behagelige, kan nætterne være overraskende kolde med temperaturer på 6-19 grader, især er det koldt fra juni til august. Den tørre bush giver til gengæld gode muligheder for at få øje på dyrene.

Fra september begynder varmen og fugtigheden at stige, og dem, der rejser i oktober, skal huske på, at temperaturerne kan nå helt op på 40 grader i skyggen. Regntiden, fra november til april, er den mest udfordrende tid at rejse til Chobe i. Dagtemperaturerne er på 25-35 grader, og regnen falder i tunge, korte eftermiddagsskyl. Der er ofte voldsomme tordenbyger i denne periode. Januar og februar er de vådeste måneder, og det er ikke ualmindeligt, at dele af parken bliver utilgængelig.

Okavango-deltaet

Maun er "hovedstaden" i den nordøstlige del af Botswana og udgangspunkt for de fleste ture til Okavango-deltaet. Det bedste tidspunkt at besøge Maun og Okavango-deltaet er i de tørre vintermåneder (maj - oktober), når dagene er varme og skyfri med dagtemperaturer på 25-35 grader og næsten ingen nedbør. Nætterne kan godt være kolde i perioden med temperaturer på 8-18 grader.

Månederne fra november til april kan være ekstremt varme, med dagtemperaturer på 30-35 grader og nattemperaturer på 15-19 grader. Det er desuden regntid mellem december og februar, hvilket gør nogle af vejene i deltaet utilgængelige. Solen i Maun er meget skarp, og lyset reflekteres tilbage fra det hvide støv, hvilket næsten har samme effekt som sneblindhed. Solbriller er absolut nødvendige.

Praktisk information

Geografi

Botswana grænser op mod Sydafrika, Namibia, Zambia og Zimbabwe. Mod syd dominerer den røde Kalahariørken, der dækker to tredjedele af Botswana. Det 15.000 km2 store indlandsdelta Okavango mod nordvest er verdens største. Mod nord ligger det store saltbassin Makgadikgadi-bassinet. Nationalparker udgør 17 % af landets areal, som er 581.730 km2. Hovedstaden hedder Gaborone og har godt 200.000 indbyggere.

Befolkning

Her bor ca. 2 mio. mennesker, hvoraf kun 1 % har europæisk oprindelse. 79 % er Tswana og resten andre lokale befolkningstyper. 29 % er protestanter, 11,8 % afrikanske kristne, 9,4 % katolikker og den sidste halvdel af befolkningen bekender sig til lokale trosretninger.

Historie

På grund af sin beliggenhed i hjertet af det sydlige Afrika har både de hollandske og britiske kolonisatorer benyttet landet som transportvejen, der forbandt nord og syd. Landet var tidligere britisk protektorat og hed Bechuanaland men tog ved sin uafhængighed i 1966 navnet Botswana. Dengang var landet et af de fattigste i Afrika, men har siden gennemgået en markant udvikling og er blevet et af Afrikas hurtigst voksende økonomier med rimelig levestandard.

Sprog

Det officielle sprog er engelsk, men nationalsproget er setswana, som er et bantusprog, størstedelen af befolkningen forstår.

Tidsforskel

Tidsforskellen mellem Danmark og Botswana er + 1 time ved dansk vintertid. Ingen ved dansk sommertid.

Visum

Du kan frit rejse ind i Botswana uden visum, hvis du bliver i landet max. tre måneder. Husk, at dit pas skal være gyldigt seks måneder efter hjemrejse. Du kan læse mere om visum- og indrejseregler på www.um.dk

Valuta

Møntfoden hedder Pula. 1 pula = 100 thebe. Tjek Valutakurser.dk for aktuel kurs.

Vaccinationer

Du skal være vaccineret mod stivkrampe og difteri inden for de seneste 10 år og have en gyldig vaccination mod Hepatitis A (én injektion beskytter i et år og med revaccination inden for 6-12 måneder opnår du beskyttelse i 30 år). Samtidig er dele af Botswana malariaområde. Kontakt derfor din læge eller Vaccinespecialisten senest en måned før afrejse, så du i givet fald kan få en forebyggende behandling. Du kan læse mere om vaccinationer på www.vaccinespecialisten.dk, som også tilbyder 10% rabat på alle vaccinationer til NYATIs kunder i klinikken i Lyngby.

Drikkevand

Vi fraråder at drikke vand direkte fra hanen. Drik altid vand fra flaske.

Telefon

Du kan ringe fra direct-dial-telefoner på de fleste større hoteller. Skandinaviske mobiltelefoner fungerer også fint, og ofte er de den bedste kommunikationsmetode.

Elektricitet

220V AC. Elektriske stik har en anden udformning end de danske. På de fleste hoteller kan du låne adaptere i receptionen, hvis de ikke allerede er på værelset.

Drikkepenge

Det er almindeligt at lægge op til 10 % oveni regningen, hvis du har været godt tilfreds med betjeningen på restauranter og hoteller.

Tip

Undgå camouflagetøj, som er forbudt i Botswana.

Klima

Fra sidst i maj til og med august er det vinter i Botswana. Det betyder klart, varmt, solrigt og ca. 25 grader om dagen, mens temperaturen om natten kan komme helt ned under 5 grader. I sommerperioden fra september til april kommer dagtemperaturen op over 35 grader, og da det samtidig er den periode, hvor det regner mest, føles det ekstra varmt. Især i området omkring Okavango-deltaet regner det meget. I januar og februar falder der i gennemsnit mere end 100 mm regn pr. måned. 

Klimatabel Chobe National Park, Botswana

Dagtemperatur
Nattemperatur
Soltimer pr. dag
Nedbør (gennemsnit pr. måned)
January
Dagtemperatur: 32
32
Nattemperatur: 21
21
Soltimer pr. dag: 8
8
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 93
93
February
Dagtemperatur: 32
32
Nattemperatur: 20
20
Soltimer pr. dag: 8
8
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 93
93
March
Dagtemperatur: 31
31
Nattemperatur: 19
19
Soltimer pr. dag: 8
8
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 68
68
April
Dagtemperatur: 29
29
Nattemperatur: 16
16
Soltimer pr. dag: 8
8
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 37
37
May
Dagtemperatur: 28
28
Nattemperatur: 11
11
Soltimer pr. dag: 9
9
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 14
14
June
Dagtemperatur: 26
26
Nattemperatur: 6
6
Soltimer pr. dag: 9
9
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 11
11
July
Dagtemperatur: 26
26
Nattemperatur: 7
7
Soltimer pr. dag: 9
9
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 12
12
August
Dagtemperatur: 27
27
Nattemperatur: 9
9
Soltimer pr. dag: 9
9
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 9
9
September
Dagtemperatur: 29
29
Nattemperatur: 13
13
Soltimer pr. dag: 9
9
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 26
26
October
Dagtemperatur: 30
30
Nattemperatur: 16
16
Soltimer pr. dag: 8
8
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 43
43
November
Dagtemperatur: 30
30
Nattemperatur: 18
18
Soltimer pr. dag: 8
8
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 66
66
December
Dagtemperatur: 32
32
Nattemperatur: 20
20
Soltimer pr. dag: 8
8
Nedbør (gennemsnit pr. måned): 94
94

Kort Botswana

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os