Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg

Mød stammefolkene i Sydafrika

Der findes over 3000 forskellige stammer i Afrika, som hver især har en unik historie. Gennem tiden har koloniseringen medført, at flere stammer er gået sammen, hvorimod andre stammer har delt sig op. Nye stammer er endda også opstået, og de mange stammer har derfor vidt forskellige historier. Uanset hvilket stammefolk i Afrika man zoomer ind på, er der en spændende historie at dykke ned i. 

Alene i Sydafrika er der forskellige stammefolk, som har hver deres særegne karaktertræk. Her kan du f.eks. møde stammer som zulu, San og Xhosa.

Zuluerne i Afrika:

Zuluerne er den største stamme i Sydafrika, hvor hele 22 % af de 50 mio. indbyggere er zuluer. Zuluerne er et farvestrålende folkeslag, der bærer de fineste perler, kurve og beklædning i stærke farver. Som zulu er der også solide traditioner i forbindelse med bryllup og død. Til begivenheder som disse bærer zuluerne deres traditionelle tøj for at understrege det særlige ved livsbegivenheden. 

Stammefolket San:

San-folket er et af de ældste stammefolk i hele verden, og de har derfor levet som jægere, siden de som nogle af de første beboere indtog den sydlige del af Afrika. Karakteristisk for San-stammen er, at de har en helt særlig stammedans, som bruges til bl.a. at heale og kurere syge mennesker. Healingdansen bruges også til at få kontakt med de døde, hvor det er landsbyens ældre, der danser om et bål. Om natten danser healerne rundt om bålet, chanter og trækker vejret rigtig dybt for et opnå et trancestadie. 

 

Xhosa folket

Xhosa  er forbundet til den sydøstlige del af Sydafrika. Navnet Xhosa siges at komme fra en legendarisk leder kaldet uXhosa, som ifølge legenden skilte Xhosafolket fra Ngunifolket begyndelsen af 1500-tallet. Xhosafolket kalder sig selv for AmaXhosa, og har sit eget sprog isixhosa. Ca. 17,5% af alle sydafrikanere nedstammer fra Xhosafolket. Xhosafolket arbejder med det traditionelle landbrug og kvæg.

Sydafrikas tidligere præsident, Nelson Mandela var født i Xhosa stammen, og hans oprindelige navn var Rolihlahla

Swaziland - et land i landet

Kongeriget Swaziland, officielt Kongeriget Eswatini siden 2018, som er en stat i det sydlige Afrika uden adgang til havet på den østlige side af Drakensbergbjergene mellem Sydafrika mod vest og Mozambique mod øst. 

Swaziland er et totalitært kongedømme. Traditionelt hersker kongen sammen med sin mor, Indlovukazi (der betyder den Store Hun-Elefant). Kongen er det administrative statsoverhoved, mens hans mor er religiøst og nationalt statsoverhoved. I sin egenskab af monark udnævner kongen ikke blot premierministeren, der er regeringsleder, men også et lille antal repræsentanter til begge Libandlas (parlamentets) kamre. Senatet består af 30 medlemmer, mens House of Assembly har 65 pladser, hvoraf 55 er valgt i november for fem år.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os