Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg

Højtider i Sydafrika

Sydafrika er et land præget af de mange kulturer, så nedenstående liste er blot nogle af de helt generelle helligdage. De lokale stammer kan sagtens have alternative helligdage, der i reglen fejres på festlig vis, nedenstående liste bør derfor blot tages som et fingerpej:

1. januar - Nytårsdag. Traditionelt set samles mange familier og venner langs strandkanten med picnic kurven for på denne måde at fejre det nye års komme.

21. marts - Dagen for menneskerettigheder. Dagen skal minde sydafrikanerne om den lange vej til lige rettigheder for hvid og sort i det afrikanske land, og er historisk set en vigtig helligdag.

Marts/april - Påske - Følger vores datoer. I Sydafrika ses påsken som tiden for genfødsel, hvorfor dåb er helt almindeligt, også for voksne i Påsken. Påsken er også den tid på året hvor der gives gaver i form af bøger, tøj og lign. til enlige kvinder med børn, der ikke er så velstillede. Derudover er Påsken familiernes sociale samlingstidspunkt.

27 april - Frihedsdag. Dagen minder befolkningen om datoen for det første frie valg den 27 april 1994, og er således en af de absolut vigtige helligdage for sydafrikanerne.

1. maj - Arbejdernes dag Denne helligdag blev først anerkendt efter det frie valg i 1994, og fejres for at mindes arbejdernes kamp mod apartheid

16. juni - Ungdommens dag - Denne helligdag er for at mindes de unges kamp fra Soweto provinsen den 16 juni 1976, hvor tusindvis af studerende blev angrebet i et baghold af apartheid regimet.

9. august - National kvinders kampdag. Denne dag mindes Sydafrika 20.000 farvede kvinders march til fagforenings bygningen i Pretoria for at protestere mod ændringer i apartheid lovene. Det skete den 9. august 1956.

24. september - Kulturel arv dag (Heritage day) Denne dag fejres sydafrikas kulturelle arv, som er sammensat af mange forskellige kulturer.

16. december - Forsoningsdag Denne sydafrikanske helligdag trækker minder helt tilbage til et slaget ved Blood river den 16. december 1838 mellem Voortrekker og Zuluer. Førstnævnte vandt slaget.

25. december - Juledag I Sydafrika kan du i juletiden f.eks. opleve Carols by Candlelight, som er en begivenhed, hvor sydafrikanerne samles og synger julesalmer i gaderne.

26. december - Anden juledag

31. December - Nytårsaftensdag. Capetown er et af de gode steder at opholde sig nytårsaften, hvis man ønsker at feste igennem. Rigtig mange samles ved Victoria & Albert Waterfront i et hav af fest, farver og veritabel karnevalsstemning.

Tag bare familien med til Afrika, uanset hvornår I tager afsted, er der altid spændende oplevelser der ligger og venter på jer.

Fejr julen i Sydafrika

Der er ganske mange der vælger at fejre julen i Sydafrika og med god grund: Temperaturen og maden er som altid i højsædet!

I Sydafrika er der ingen stærke traditioner for, hvad julemiddagen skal bestå af. Her serverer man alt fra kalkunsteg, som vi kender fra de danske juletraditioner, til retter bestående af f.eks. skaldyr. Julemiddagen indtages sjældent indendørs på grund af de høje temperaturer. De fleste sydafrikanske familier spiser festmåltidet i haven eller på terrassen. På NYATI Safari Lodge serveres julemiddagen enten i vores åbne restaurant med udsigt til Olifant-floden, i vores hyggelige boma eller ude i bushen, mens solen går ned i horisonten.

Juletraditioner i Afrika

Der er forskellige juletraditioner alt efter hvor i Afrika, du befinder dig. I Kenya er der f.eks. tradition for at tage til midnatsmesse, hvor man mødes, synger julesalmer og ønsker hinanden glædelig jul. Mange af de engelske juletraditioner som f.eks. at pynte et grantræ og pakke gaver op om morgenen d. 25. december er også blevet en del af den afrikanske julekultur. Samtidig ses briternes påvirkning på Afrika også i fejringen af ”Boxing Day” i Botswana, hvor man denne dag pakker gaver op og hygger sig med familien.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os