Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg

Afrikas dyr på første række

Oplev alle Afrikas vilde dyr i deres naturlige miljø på NYATIs egne luksuslodges. NYATI Safari råder over mere end 10.000 ha "Big 5" vildtreservat. Reservatet er en del af Sydafrikas berømte Kruger National Park, den største nationalpark i det sydlige Afrika, som udover "The Big 5" - løven, elefanten, leoparden, bøflen og næsehornet - har ikke færre end 147 dyrearter.

Alle vores lodges ligger på første række til Olifants River, som er den samme flod, vi alle kender som den grågrønne grumsede Limpopoflod fra den elskelige Rudyard Kipling fabel om, hvordan elefanten fik sin lange snabel. Olifants River - Elefantfloden - har fået sit navn efter elefanternes migrationsruter, der går langs med floden, så her er et væld af elefanter omkring NYATIs lodges - udover de mange øvrige dyr der naturligt flokkes om vand.

Nyd panoramaudsigten fra din egen private terrasse til flodens og Krugerparkens vilde dyreliv og sug bushens mange lyde og dufte ind - måske et løvebrøl i det fjerne... eller flodhestenes grynten langs flodbredden... Det er næsten magisk.

At Sydafrika har et rigt og spændende dyreliv er der bestemt ingen tvivl om, og der er heller ikke nogen tvivl om at du på rejsen til Nyati Lodge vil opleve "The Big Five, altså elefant, løve, leopard, bøffel og næsehorn. Men hvorfor lade sig nøje?

Boulders Beach: Mød de sydafrikanske pingviner

I Sydafrika er mødet med Når du de afrikanske pingviner på Kaphalvøen en af de oplevelser, du ikke må gå glip af. Boulders Beach nær Simon’s Town er hjemsted for de skønne pingviner, og det er et af de eneste steder i verden, hvor du kan iagttage dem på tæt hold. Det er utrolig fascinerende at studere pingvinerne på den hvide sandstrand mellem de store granitsten.

Mange turister tager en dagsudflugt fra Cape Town for at opleve pingvinkolonien her. Vejen ud til Boulders Beach byder på storslåede kyststrækninger og bjerge, hvor du kan nyde enestående udsigter og smuk natur. Læs mere om de sydafrikanske pingviner her

The Small Five

I modsætning til de store dyr, taler man faktisk også om "The small five", altså de små fem. 

Begrebet blev opfundet af lokale guider og naturelskere, som ønskede at besøgende i nationalparkerne også skulle anerkende de mindre dyr, som kan være svære at få øje på.

"The Small 5" er en fælles betegnelse for næsehornsbille, elefantspidsmus, bøffelvæver, løvemyre og leopardskildpadde. 

Næsehornsbillen er en af de største bille-arter i verden, den bliver typisk op til 6 cm. lang. Den er ganske harmløs og spiser kun planteføde. Hannens karakteristiske horn bruges i kamp, både om hunner og om fødesteder.

Elefantspidsmusen er et pattedyr, der kendes på sin lange snude, som kan minde lidt om elefantens snabel. Den bruger snuden til at snuse sig frem til insekter med – og livretten er myrer! Elefantspidsmusen bliver op til 58 cm. lang – og ca. halvdelen er halen.

Bøffelvæveren ser man ofte i akacietræerne, hvor æg og unger er beskyttet mod rovdyr. Den trives især i områder med mange bøfler – deraf navnet. Den er blandt de største væverfugle og er meget almindelig i Sydafrika.

Løvemyren er et lille insekt, som både lever af myrer og andre små insekter. Den holder til i områder med meget sand, hvor den graver sig ned og lever under jorden. Løvemyren kan blive op til 4 cm. lang og minder lidt om en guldsmed. 

Leopardskildpadden har fået sit navn pga. det smukke mønstrede skjold, som kan minde om leopardens plettede pels. Det er en af de mest udbredte landskildpadder, og den bliver op til 70 cm lang. Den lever af planter og trives både i bushen og på savannen.   

 

Fugle i Sydafrika

Bestanden af fugle i Sydafrika er en af verdens mest varierede og forskelligartede med hele 507 arter. En del af disse fuglearter er endemiske, det vil sige de kun findes i Sydafrika og ingen andre steder på kloden. Udover de indenlandske arter kan du også være heldig at se nogle af dem, som er kendte på vores breddegrader – bl.a. præstekraven og fiskeørnen, som trækker sydpå i vores kolde vintermåneder.

"I Kruger National Park kan fugleentusiasten kombinere Big 5 safari med at studere en lang række fuglearter"

Sydafrika er et stort land, og landskabet er meget varieret. Derfor vil fuglebestanden også variere alt efter, hvor du befinder dig. I kystområderne kan du se havfugle og vadefugle som flamingoer, pelikaner og pingviner. I vådområderne findes mange typer hejrer, mens der i højlandsområderne blandt andet er mange ørne og andre rovfugle. I Kruger National Park kan fugleentusiasten kombinere Big 5 safari med at studere en lang række fuglearter.

Endemiske arter

Mange fuglearter i Sydafrika er endemiske og findes altså kun her. Det er især lærker og sangfugle, men også forskellige typer spætter og spurvefugle, som er specifikke for landet. I alt er der 16 endemiske arter i Sydafrika, hvilket giver gode muligheder for fugleinteresserede safarirejsende at se nogle helt unikke fugle. På NYATIs safariture i åbne biler følger der altid en guide/ranger med, som har stort kendskab til de sydafrikanske fuglearter og ved, hvor der er størst chance for at se dem.

Fugleliv i Kruger National Park

Kruger National Park byder på et stort og varieret fugleliv. Her er hundreder af fuglearter, herunder dem, som de lokale guider undertiden har døbt de store 6, som en pendant til de mere berømte 5 store pattedyr; løve, leopard, næsehorn, bøffel og elefant. De store 6 i fugleverdenen består af koritrappe (verdens tungeste fugl som er i stand til at flyve), saddelnæb-stork, kampørn (Afrikas største ørn), øregrib, den afrikanske fiskeugle og den sårbare, sjældne sydlige hornravn, som ifølge folketroen har evnen til at forudsige regn.

På NYATI Safari Lodge i Krugerparken tilbyder vi safariture med fokus på fuglelivet. Her gælder det om at have kameraet inden for rækkevidde. Lige pludselig ser du måske en blålig kæmpeglansstær på tætteste hold eller, hvis du er heldig, den karakteristiske sekretærfugl, som er en af verdens mest fascinerende fugle. Du kan nemt fylde et helt fotoalbum med fuglebilleder, når du kommer hjem fra en safarirejse i Kruger National Park.

Hvornår er der størst chance for at se fugle?

Flere fuglearter i Sydafrika er trækfugle. Det betyder, at du generelt oplever det rigeste fugleliv, når det er sommer i Sydafrika – altså i den danske vinter. Særlig intensivt er fuglelivet i nationalparkerne mellem december og februar, så hvis du er særlig interesseret i at spotte fugle, er det i denne periode, du skal rejse. Hvis du er mere interesseret i at opleve andre dyrearter og ser fuglelivet som en bonus, er det bedst at rejse til Sydafrika i perioden juni til august, hvor bushen er tør og dyrene ikke så let kan gemme sig. Her har du de bedste betingelser for at se The Big 5. I denne periode har du dog også stadig gode muligheder for at se spændende og eksotiske fugle i deres naturlige miljø.

Klik på billederne nedenfor for at se hele galleriet...

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os