Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Afrikas farligste dyr

January 30, 2020

Når du tager på safari i Sydafrika, har du gode muligheder for at opleve mange af Afrikas vilde dyr inkl. The Big 5 på tæt hold. På NYATI Safari Lodge tilbyder vi 2 daglige safariture i vores eget vildtreservat, som er en del af Kruger National Park – en af verdens bedste safariparker. Krugerparken er kendt for sin store variation af dyr, og derfor har du optimale betingelser for at opleve mange af dem på vores jorde. Det er fascinerende at opleve de vilde dyr i deres rette element, og det er let at lade sig begejstre, når man første gang spotter en elefant, en leopard eller et næsehorn. Men mange af de vilde dyr er også farlige, og det er derfor vigtigt altid at følge rangerens instrukser, når man er ude på safariture. Hvilke af dyrene, du kan se på en safarirejse til Afrika, der er de farligste, kan du læse om her.

Myg

Myggen er det dyr i Afrika, som er skyld i flest dødsfald hvert år. Det siges, at over 1 million mennesker hvert år dør pga. malaria. Heldigvis kan du beskytte dig ved at undersøge, i hvilke lande og områder, der findes malaria og tage malariapiller, hvis du skal besøge et malariaområde. Vi anbefaler altid at kontakte egen læge eller Vaccinespecialisten for specifikke forhold i de enkelte lande, du rejser til. På NYATI Safari Lodge har vi meget få myg, og derfor er risikoen for at få malaria her minimal.

Flodhest

Flodhesten er et af de mest aggressive dyr i Afrika, og det anses for at være det farligste af alle pattedyr. Hvis flodhesten møder et menneske, når det går på land, bliver det meget aggressivt og kan nemt både trampe og bide et menneske til døde. Man anslår, at flodhesten er skyld i ca. 100-150 dødsfald om året.

Krokodille

Krokodillen har det stærkeste bid af alle dyr. De største kan blive op til 6 meter lange og veje mellem 500 og 1000 kg. Det mest karakteristiske ved krokodillen er dens store mund, som består af mellem 40 og 80 tænder og utrolig kraftige kæber. Man mener, at krokodillen er skyld i flere hundrede dødsfald om året i Afrika.

Bøffel

Bøflen er den absolut farligste af The Big 5, og den er væsentlig mere aggressiv end man umiddelbart skulle tro. Hvis man bliver forfulgt af en bøffel, gælder det om at komme i sikkerhed hurtigst muligt. Den er både stor og hurtig og angriber gerne med hornene. Det er en af de farligste dyr i den afrikanske bush, og man mener, den er skyld i ca. 200 dødsfald om året.

Sort mamba

Den sorte mamba er den mest frygtede slange i Afrika. Den har fået navnet pga. sit sorte gab. Den sorte mamba kan blive op til 4,5 meter lang, den kan bevæge sig med op mod 20 km/t, og dens bid er meget giftigt. Det er dog sjældent den bider mennesker, da den ikke ser os som byttedyr, men den kan være meget aggressiv, hvis den føler sig truet. Slangebid er skyld i adskillige dødsfald om året. 

Der er også andre dyr, som kan være farlige, hvis de føler sig truede, så man skal altid holde sig på behørig afstand af de vilde dyr. F.eks. er løver, næsehorn og elefanter ikke umiddelbart farlige for mennesker, men det er store og hurtige dyr, som man skal have respekt for. Det skal dog ikke afskrække dig fra at tage på safari i Afrika. På NYATIs luksussafari har du altid en professionel ranger med dig på safariturene, som ved præcis hvordan man skal agere i potentielt farlige situationer og som kan aflæse dyrenes adfærd og humør.

/NYATI Safari

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os