Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Safariordbog: Lær alle termerne, så du er klar til safari

February 19, 2020

Når du tager på safari med NYATI Safari, begiver du dig ud på en stor rejse til en fortryllende verden. Vi lever og ånder for safarirejser og Afrikas storslåede natur. For at klæde dig endnu bedre på til din rejse har vi lavet en ordbog med alle de udtryk, du bør kende, inden din rejse begynder. Safariordbogen er selvfølgelig i alfabetisk rækkefølge.

Hvad betyder bush? 
En overordnet betegnelse for store og uopdyrkede naturområder med skov og krat. Landskabet er mere tæt bevokset end på savannen. Kruger National Park er et godt eksempel på et bushområde, og på safariturene fra NYATI Safari Lodge vil du opleve den sydafrikanske bush på tætteste hold.

Hvad er en bushvandring?
En betegnelse der bruges om safari gennem bushen til fods. Her kommer du helt tæt på naturen og dyrelivet sammen med en professional ranger/guide, der fortæller om området, og hvor du bl.a. lærer at spore de vilde dyr ved hjælp af fodspor, ekskrementer og andre tegn.

Hvad laver man på en game drive?
Tager du på safari i safaribil med chauffør og ranger, hvor du kommer helt tæt dyrene, kaldes det en game drive. På NYATI Safari Lodge kører vi alle vores game drives i åbne safaribiler, da du på denne måde får det bedste udsyn til dyrelivet og bushen.

Hvad er et game reserve? 
Et game reserve er et vildtreservat – dvs. et naturområde med vilde dyr. Det er ikke underlagt lige så strenge regler som en nationalpark, men området er beskyttet.

Hvordan bor man på en lodge?
Indkvarteringstype, der minder om hytter. I vildtreservater og nationalparker vil du typisk bo på en lodge. NYATI Safari Lodge er en af de bedste i Krugerparken.

Hvad er en nationalpark?
Et naturområde, hvor staten har ansvaret for at planter, dyr og naturen generelt beskyttes og bevares.

Hvad betyder nocturnal?
Natdyr er en betegnelse for de dyr, der er aktive om natten.

Hvad er en ranger?
En ranger er en slags safari-naturguide, som har en intensiv uddannelse i det sydafrikanske natur- og dyreliv, og som arbejder i de beskyttede parker og naturområder. På NYATI Safari Lodge er alle rangere topkvalificerede.

Hvad er et reservat?
Et naturområde, hvor planter, dyr og natur beskyttes og bevares af regionale myndigheder. Ej at forveksle med en nationalpark.

Hvad betyder ordet safari egentlig?
Betegnelse fra det afrikanske sprog swahili. Safari betyder ganske enkelt ”at rejse”. På dansk og engelsk anvendes ordet til at beskrive en udflugt til Afrikas bush og savanne, hvor naturen og dyrelivet er rigt og særpræget.

Hvad er en savanne?
En slette med sporadiske buske og træer. Her er landskaberne åbne i modsætning til bushen. Savannen kendetegnes ved den store veksling i frodigheden pga. den store forskel mellem regntid og tørtid. 

Hvad laver man på en solnedgangssafari?
Som navnet antyder er det en safaritur, der finder sted omkring solnedgang. Ofte med stop på udsigtspunkt for at nyde solnedgangen til et glas vin.

Hvad betyder spoor?
Et udtryk på afrikaans, der betyder ”spor”. Din guide vil holde udkig efter disse for bedre at kunne spore og finde frem til dyrene.

Hvad er en sundowner?
Betegnelsen på den helt essentielle drink, der drikkes ved solnedgang på safariturene som en velfortjent afslutning på en spændende dag i bushen.

Hvad betyder The Big Five?
Gammel betegnelse der stammer fra jægerne, som mente, at leoparden, elefanten, bøflen, løven og næsehornet var de fem sværeste og farligste dyr at jage.

Hvad er The Small Five?
Dæknavn for leopardskildpadden, elefantspidsmusen, bøffelvæveren, løvemyren og næsehornsbillen.

Hvad dækker The Ugly Five?
Humor er en stor del af den sydafrikanske kultur, og selvom alle dyr er smukke og fascinerende i sig selv, er udtrykket ”the ugly five” opstået som en fællesbetegnelse for hyænen, marabustorken, vortesvinet, gribben og gnuen.

Vi håber, at du med disse 18 ord føler dig klar til at drage med os på et uforglemmeligt safarieventyr i Sydafrika.

/NYATI Safari

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os