Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Malaria i Sydafrika: Hvilke forholdsregler skal du tage?

March 10, 2020

Safari i et land med malaria

Hos NYATI Safari har vi mange års erfaring med rejser til Sydafrika. Vores dejlige lodge ligger i vores eget vildtreservat i udkanten af den berømte Kruger National Park. Hvert år glæder vi os over at byde mange rejsende velkommen til spændende og eventyrlige safarioplevelser under sikre forhold på vores safarirejser. Vi bliver ofte spurgt ind til malaria, hvilke forholdsregler, man skal tage, og om det nu er sikkert at rejse til Sydafrika. Der er mange historier om malaria, og vi forstår naturligvis godt, at du gerne vil vide, om du og din familie er sikre – det er også i vores allerstørste interesse. Først og fremmest er det vigtigt for os at slå fast, at selvom Kruger National Park er malariaområde, så ligger NYATI Safari Lodge i udkanten af parken i den vestlige del, hvor risikoen for malaria er minimal. Højrisikoområdet for malaria er i den østlige del af parken, som grænser op mod Mozambique. Vi kan naturligvis ikke udstede nogle garantier, men igennem alle de år vi har haft vores lodge, har der ikke været et eneste tilfælde af malaria.

Tag dine forholdsregler

Når det så er sagt, er det selvfølgelig vigtigt at tage sine forholdsregler. Det er en rigtig god idé at pakke tasken med langærmede bluser, lange bukser og evt. myggespray med DEET, som er et aktivt stof, der går i myggens nervesystem. På NYATI Safari Lodge og NYATI Cheetah Camp finder du myggespray med DEET på alle værelser og i alle villaer, men skal du videre til f.eks. Victoria Falls eller Zanzibar, er det en god ide at have en myggespray med hjemmefra. Vi anbefaler altid, at du enten kontakter Vaccinespecialisten eller din egen læge, inden du rejser. Her får du den bedste vejledning i forhold til risikoen for malaria samt malariaforebyggelse i forbindelse med din safarirejse, og du kan også få oplysning om vaccinationer til de forskellige lande i det sydlige Afrika.

Hvad er malaria?

Malaria er en febersygdom, der minder om influenza, da symptomerne fx er hovedpine, utilpashed og muskelsmerter. Sygdommen skyldes en parasit, som lever i blodet, og i de allerværste og ubehandlede tilfælde, kan malaria være dødelig. Man smittes med malaria ved at blive stukket af myggen Anopheles, der har malariaparasitter i sit blod. Efter stikket går der typisk 10-15 dage, før sygdommen bryder ud. Hvis man har taget forebyggende medicin, kan der dog godt gå længere tid.

Kontakt os med yderligere spørgsmål

Malaria bør ikke være en årsag til at afholde dig fra at tage på et vaskeægte sydafrikansk safarieventyr, og hvis du konsulterer Vaccinespecialisten eller din læge, inden du drager afsted, er du i meget sikre hænder. Tænk på at risikoen for at få malaria er minimal, og samtidig er behandlingsmulighederne rigtig gode. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om vores luksussafari i Krugerparken. Vi glæder os til at byde dig velkommen til en spændende, sikker og uforglemmelig safarirejse i Sydafrika.

/NYATI Safari

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os