Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Den komplette guide til seværdigheder på Mauritius

February 11, 2019

En perle i det Indiske Ocean

Cirka 900 km øst for Madagaskar ligger den noget mindre ø, Mauritius. Her kan du vælge at afslutte din NYATI-safari i et vaskeægte ferieparadis med smukke bounty-strande, krystalklart vand, svajende palmer, kilometervis af sukkerrørsplantager og en afslappet atmosfære. Udover de postkortlignende sandstrande, byder øen på et væld af oplevelser og aktiviteter, enestående natur og en spændende historie. Med andre ord er Mauritius det perfekte sted at kombinere badeferie med kulturelle oplevelser. Læs med her og få den komplette Mauritius-guide til seværdigheder, du ikke må gå glip af på øen.

Handl ind som de lokale – marked i Port Louis

På markedet i øens hovedstad, Port Louis, kan du få fingrene i friske råvarer og handle ind som en lokal. Markedet bugner af eksotiske frugter, nyplukkede grøntsager, frisk kød og fisk samt souvenirs og tøj. Er du god til at prutte om prisen med et smil på læben, kan du nemt gøre en god handel! Port Louis er en multikulturel sammensætning af befolkning og religioner, så her finder du både kirker, moskeer, pagoder og templer. Byen rummer flere smukke bygninger fra kolonitiden, som står i stærk kontrast til de moderne skyskrabere og det pulserende forretningscentrum.

Te på rad og række

Når du er på Mauritius, må du ikke snyde dig selv for at tage til den sydlige del af øen og opleve nogle af de mange teplantager, der forsyner øens befolkning med te. Her er landskabet kuperet med temarker så langt øjet rækker. Følg teruten og se de kyndige teplukkere på arbejde. Alle tebladene plukkes nemlig med håndkraft! Ved Bois Cheri kan du besøge temuseet og tefabrikken, hvor du får et indblik i produktionen. Her kan du desuden smage nogle af de forskellige slags te, der produceres på øen. Udover te dyrker man også sukkerrør, vanilje og forskellige eksotiske frugter på Mauritius. Sukkerrørene anvendes bl.a. til at fremstille lokal rom, som du kan smage på øens destilleri. 

Tag på opdagelse i den smukke natur

Mauritius byder på enestående naturoplevelser som vulkanske landskaber, regnskov og vandfald, og det er derfor oplagt at leje en bil og udforske den 70 km lange og 45 km bredde ø på egen hånd. Kør ud til Seven Coloured Earth ved Charmarel, som er skabt af vulkansk aske og er en af de største attraktioner på Mauritius. Dette fantastiske naturfænomen er en farvesymbiose af jordens mineraler, som ligger i jordoverfladen og skaber et unikt farvespil. Kør også igennem Black River Gorge National Park med høje palmer, farvestrålende blomster og øens højeste punkt Black River Peak på 828 meter. Tamarind Falls og Chamarel Falls er nogle af de smukkeste vandfald på Mauritius, som også er et besøg værd.

Sejlture og delfiner

Ved Mauritius er det oplagt at nyde en dag på havet, hvor du kan slappe af, nyde solen og havbrisen. Der er sejlture til både små tropiske øer, koralrev og sandstrande, hvor fantastiske snorkel- og dykkeroplevelser venter. På vestkysten af Mauritius er der også mulighed for at komme ud og svømme med vilde delfiner.

Besøg den hellige sø

For hinduerne på Mauritius er søen Grand Bassin øens helligste sted. Her valfarter tusinder af pilgrimme til hvert år. Søen ligger i bjergene i et udslukt vulkankrater. Langs bredden står flere hindutempler, og den 33 meter høje statue af guden Shiva vogter over landskabet. Søen er også en stor turistattraktion, og er du på Mauritius i slutningen af februar eller starten af marts, kan du være heldig at opleve hinduernes festival, hvor de troende bader i søens hellige vand.

/NYATI Safari

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os