Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Fugle i Sydafrika

June 12, 2019

Bestanden af fugle i Sydafrika er en af verdens mest varierede og forskelligartede med hele 507 arter. En del af disse fuglearter er endemiske, det vil sige de kun findes i Sydafrika og ingen andre steder på kloden. Udover de indenlandske arter kan du også være heldig at se nogle af dem, som er kendte på vores breddegrader – bl.a. præstekraven og fiskeørnen, som trækker sydpå i vores kolde vintermåneder.

"I Kruger National Park kan fugleentusiasten kombinere Big 5 safari med at studere en lang række fuglearter"

Sydafrika er et stort land, og landskabet er meget varieret. Derfor vil fuglebestanden også variere alt efter, hvor du befinder dig. I kystområderne kan du se havfugle og vadefugle som flamingoer, pelikaner og pingviner. I vådområderne findes mange typer hejrer, mens der i højlandsområderne blandt andet er mange ørne og andre rovfugle. I Kruger National Park kan fugleentusiasten kombinere Big 5 safari med at studere en lang række fuglearter.

Endemiske arter

Mange fuglearter i Sydafrika er endemiske og findes altså kun her. Det er især lærker og sangfugle, men også forskellige typer spætter og spurvefugle, som er specifikke for landet. I alt er der 16 endemiske arter i Sydafrika, hvilket giver gode muligheder for fugleinteresserede safarirejsende at se nogle helt unikke fugle. På NYATIs safariture i åbne biler følger der altid en guide/ranger med, som har stort kendskab til de sydafrikanske fuglearter og ved, hvor der er størst chance for at se dem.

Fugleliv i Kruger National Park

Kruger National Park byder på et stort og varieret fugleliv. Her er hundreder af fuglearter, herunder dem, som de lokale guider undertiden har døbt de store 6, som en pendant til de mere berømte 5 store pattedyr; løve, leopard, næsehorn, bøffel og elefant. De store 6 i fugleverdenen består af koritrappe (verdens tungeste fugl som er i stand til at flyve), saddelnæb-stork, kampørn (Afrikas største ørn), øregrib, den afrikanske fiskeugle og den sårbare, sjældne sydlige hornravn, som ifølge folketroen har evnen til at forudsige regn.

På NYATI Safari Lodge i Krugerparken tilbyder vi safariture med fokus på fuglelivet. Her gælder det om at have kameraet inden for rækkevidde. Lige pludselig ser du måske en blålig kæmpeglansstær på tætteste hold eller, hvis du er heldig, den karakteristiske sekretærfugl, som er en af verdens mest fascinerende fugle. Du kan nemt fylde et helt fotoalbum med fuglebilleder, når du kommer hjem fra en safarirejse i Kruger National Park.

Hvornår er der størst chance for at se fugle?

Flere fuglearter i Sydafrika er trækfugle. Det betyder, at du generelt oplever det rigeste fugleliv, når det er sommer i Sydafrika – altså i den danske vinter. Særlig intensivt er fuglelivet i nationalparkerne mellem december og februar, så hvis du er særlig interesseret i at spotte fugle, er det i denne periode, du skal rejse. Hvis du er mere interesseret i at opleve andre dyrearter og ser fuglelivet som en bonus, er det bedst at rejse til Sydafrika i perioden juni til august, hvor bushen er tør og dyrene ikke så let kan gemme sig. Her har du de bedste betingelser for at se The Big 5. I denne periode har du dog også stadig gode muligheder for at se spændende og eksotiske fugle i deres naturlige miljø.

/NYATI Safari

Klik på billederne nedenfor for at se hele galleriet...

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os