Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Hvilke sprog taler man i Sydafrika?

1. juli, 2021

Noget af det vigtigste, når man skal ud at rejse er, at man skal have styr på, hvilket sprog der tales i landet. For nogle kan det endda være afgørende for, hvilken rejsedestination de ender med at tage til – hvis nu sprogkundskaberne føles begrænsede. Én ting er landets modersmål, noget helt andet er, hvor god befolkningen er til fremmedsprog som engelsk. Gode engelskkundskaber giver som bekendt en god chance for, at man kan skabe kontakt og kommunikere med de lokale i de fleste dele af verden. Derfor er det altid en god idé, inden man skal ud at rejse, at man orienterer sig i de lokales sprog for blot at have en grundlæggende forståelse.

Står den næste rejse på en safari i Sydafrika, er der måske nogle, der hurtigt tænker, at Afrika vel ikke har et fællessprog. Mens der stadig tales forskellige stammesprog blandt store dele af befolkningen, er det officielle sprog i Sydafrika faktisk engelsk. Som europæisk turist med engelskfærdighederne i orden vil du derfor have god mulighed for at kunne tale med lokalbefolkningen, når du skal på safari i Sydafrika, selvom du ikke kender til sydafrikanske sprog.

Sydafrikansk sprog - hvor meget fylder stammesproget Sydafrika i dag?

Selvom engelsk er det officielle sprog i Sydafrika, så fylder stammesprog stadigvæk rigtig meget. Faktisk er der hele 11 forskellige sprog, der alle bliver betegnet som officielle sydafrikanske sprog. Dog er der markante forskelle i, hvor udbredte de forskellige sprog er, hvor:

· Engelsk tales af ca. 9,6%

· Afrikaans af 13,5%

· Ndebele af 2,1%

· Sepedi af 9,1%

· Xhosa af 16%

· Venda af 2,4%

· Tswana af 8%

· Sydsotho af 7,6%

· Zulu af 22,7%

Derudover tales endnu flere sprog, der ikke benyttes i officielle sammenhænge. Når nogle folk tror, at man ikke kan kommunikere med folk i Sydafrika, er det altså blot én af de mange myter, der eksisterer. Sydafrika er et land, der har mange variationer i deres kultur, og også i det talte afrikanske sprog. Stammesprogene fylder stadig rigtig meget, og især Zulu og Afrikaans er udbredt. På verdensplan tales zulu af ca. 12 millioner mennesker, og heraf befinder langt de fleste sig i Sydafrika. Samtidig tales afrikaans på verdensplan af ca. 16 millioner mennesker, hvoraf 6 millioner af disse er i Sydafrika.

Kan man kommunikere med alle?

Selvom engelsk kun er hovedsproget hos omkring 10% af befolkningen i Sydafrika, behøver du altså ikke at være nervøs for ikke at kunne kommunikere med sydafrikanerne, hvis du en dag besøger landet. Selv de, der taler diverse stammesprog som deres hovedsprog, vil stadig være i stand til at tale engelsk som deres sekundære sprog. Du behøver derfor heller ikke være nervøs for at komme til at fremstå ubehøvlet ved at antage, at en person kan tale engelsk. Det er nemlig ganske sandsynligt, at du har ret i din antagelse. Hvis du ønsker at blive klogere på andre regler og skikke i Sydafrika, så du for alvor er klar til din safarirejse i det skønne land, kan du altid læse mere her.

 

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os