Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Hvilke stammer findes der i Afrika?

August 25, 2020

I Afrika vil du opleve kulturer, der spænder lige så bredt som de afrikanske landegrænser. De afrikanske stammefolk er en stor del af den unikke kultur og bør med garanti opleves, hvis du rejser til et eller flere af Afrikas kulturrige lande. Alene i Sydafrika er der forskellige stammefolk, som har hver deres særegne karaktertræk. Her kan du f.eks. møde stammer som zulu og xhosa. I andre dele af Afrika holder stammer som San og Masai til. 

Hvis du vælger at kombinere din luksussafari på NYATI Safari Lodge med en rundrejse til de tre tidligere kongedømmer, vil du komme tættere på flere stammekulturer og høre om deres levevaner, traditioner, ritualer og meget mere. Du kan også lære de forskellige stammer bedre at kende herunder, så du er helt klar til din rejse til Afrika.

Kom tættere på stammekulturerne i Afrika

Der findes over 3000 forskellige stammer i Afrika, som hver især har en unik historie. Gennem tiden har koloniseringen medført, at flere stammer er gået sammen, hvorimod andre stammer har delt sig op. Nye stammer er endda også opstået, og de mange stammer har derfor vidt forskellige historier. Uanset hvilket stammefolk i Afrika man zoomer ind på, er der en spændende historie at dykke ned i. 

Zuluerne i Afrika:

Zuluerne er den største stamme i Sydafrika, hvor hele 22 % af de 50 mio. indbyggere er zuluer. Zuluerne er et farvestrålende folkeslag, der bærer de fineste perler, kurve og beklædning i stærke farver. Som zulu er der også solide traditioner i forbindelse med bryllup og død. Til begivenheder som disse bærer zuluerne deres traditionelle tøj for at understrege det særlige ved livsbegivenheden. 

Masai-stammen i Tanzania og Kenya:

Masaierne adskiller sig helt tydeligt fra andre afrikanske stammer med deres rødlige beklædning og deres piercinger i ørerne. Et tydeligt kendetegn for stammen er, at de spytter, når de udtrykker velsignelse. Det er et ritual, som de gør gennem hele livet.

Masaierne er et folkefærd, der oftest ses som krigere eller hyrder, fordi de udelukkende lever af kvæg, får og geder. Deres røde beklædning kaldes shuka og er meget iøjnefaldende. Derfor er man oftest ikke i tvivl om, hvem masaierne er. 

Stammefolket San:

San-folket er et af de ældste stammefolk i hele verden, og de har derfor levet som jægere, siden de som nogle af de første beboere indtog den sydlige del af Afrika. Karakteristisk for San-stammen er, at de har en helt særlig stammedans, som bruges til bl.a. at heale og kurere syge mennesker. Healingdansen bruges også til at få kontakt med de døde, hvor det er landsbyens ældre folk, der danser om et bål. Om natten danser healerne rundt om bålet, chanter og trækker vejret rigtig dybt for et opnå et trancestadie. 

Mød stammefolkene i Afrika

Du kan opleve flere af de farvestrålende og traditionsrige stammer, når du rejser til Afrika – alt efter hvor du befinder dig. Stammerne vidner om den forskelligartethed, som Afrikas historie bygger på. 

/NYATI Safari

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os