Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Must-try oplevelser på Zanzibar

30 september, 2021

Zanzibars historie

Den underskønne ø, der nu er kendt som et populært feriested, rummer blandt andet en voldsom historie præget af mange års slavehandel. Øen var i flere århundreder et arabisk herredømme, der i 1890 blev til en britisk koloni. Faktisk var det først i 1963, at øgruppen blev til en autonom del af Tanzania.

 

Lidt om Zanzibar i dag

I dag kendes Zanzibar mest af alt som et rent paradis på jorden. Zanzibar-øen, der ligger forholdsvist isoleret midt i det indiske ocean, er særligt kendt for sine kridhvide strande, det azurblå hav, palmer og meget andet, der får tankerne ledt hen på afslapning og frugtige drinks. Øen byder dog også på meget andet.

Seværdighederne

Når du skal på ferie til Zanzibar, er der en række spændende oplevelser, du ikke må gå glip af. Selvom det er de smukke sandstrande, der tiltrækker mange turister, er der nemlig også nogle fantastiske kultur- og historieoplevelser, der venter.

Stone Town er den gamle arabiske bydel på øen. Det er en kysthandelsby med unik arkitektur og farverige, velduftende krydderimarkeder, særligt populært er markedet i byen Darajani. Besøg også museer, blandt andet Beit al-Ajaib, eller tag forbi Christ Church Cathedral, øens smukke kirke, der bestemt er et besøg værd.

 

Zanzibar byder altså på et væld af fantastiske <link nyati-safari-blog/stone-town-paa-zanzibar-hvad-skal-du-opleve/>oplevelser</link>oplevelser, og nogle af de seværdigheder, du heller ikke må undvære, er blandt andet:

  • Prison Island: selvom det er det rene paradis i dag, var øen faktisk tiltænkt som fængsel for kriminelle. Det blev det dog aldrig brugt som, i stedet anvendte man stedet som karantænestation for at undgå sygdomsspredning på øen.
  • Krydderiplantagerne: Se, smag og duft til fantastiske krydderier, du ikke kan få herhjemme. Tag eventuelt en guidet tur og oplev de eksotiske krydderier.
  • Jozani Forrest: Faktisk er Jozani Forrest den eneste naturlige skov i Zanzibar. Her kan du gå på opdagelse på stierne og opleve smukke planter og sjældne, røde colobus-aber.
  • Sejltur og snorkling på Det Indiske Ocean: Der findes mange koralrev i Zanzibar, og særligt anbefales Chumbe Marine Park som værende ét af de særligt smukke. Her kan du opleve mange forskellige slags fisk inklusive blæksprutter og meget andet. Tag på sejltur og oplev det ovenfra, tag en snorkeltur, eller dyk med delfiner og oplev den fantastiske undervandsverden helt tæt på.

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os