+45 70 26 04 07
Søg
NYATI Safari Blog

Must-try oplevelser på Zanzibar

Must-try oplevelser på Zanzibar

30 september, 2021

Zanzibars historie

Den underskønne ø, der nu er kendt som et populært feriested, rummer blandt andet en voldsom historie præget af mange års slavehandel. Øen var i flere århundreder et arabisk herredømme, der i 1890 blev til en britisk koloni. Faktisk var det først i 1963, at øgruppen blev til en autonom del af Tanzania.

 

Must-try oplevelser på Zanzibar

Lidt om Zanzibar i dag

I dag kendes Zanzibar mest af alt som et rent paradis på jorden. Zanzibar-øen, der ligger forholdsvist isoleret midt i det indiske ocean, er særligt kendt for sine kridhvide strande, det azurblå hav, palmer og meget andet, der får tankerne ledt hen på afslapning og frugtige drinks. Øen byder dog også på meget andet.

Must-try oplevelser på Zanzibar

Seværdighederne

Når du skal på ferie til Zanzibar, er der en række spændende oplevelser, du ikke må gå glip af. Selvom det er de smukke sandstrande, der tiltrækker mange turister, er der nemlig også nogle fantastiske kultur- og historieoplevelser, der venter.

Stone Town er den gamle arabiske bydel på øen. Det er en kysthandelsby med unik arkitektur og farverige, velduftende krydderimarkeder, særligt populært er markedet i byen Darajani. Besøg også museer, blandt andet Beit al-Ajaib, eller tag forbi Christ Church Cathedral, øens smukke kirke, der bestemt er et besøg værd.

 

Zanzibar byder altså på et væld af fantastiske oplevelser, og nogle af de seværdigheder, du heller ikke må undvære, er blandt andet:

  • Prison Island: selvom det er det rene paradis i dag, var øen faktisk tiltænkt som fængsel for kriminelle. Det blev det dog aldrig brugt som, i stedet anvendte man stedet som karantænestation for at undgå sygdomsspredning på øen.
  • Krydderiplantagerne: Se, smag og duft til fantastiske krydderier, du ikke kan få herhjemme. Tag eventuelt en guidet tur og oplev de eksotiske krydderier.
  • Jozani Forrest: Faktisk er Jozani Forrest den eneste naturlige skov i Zanzibar. Her kan du gå på opdagelse på stierne og opleve smukke planter og sjældne, røde colobus-aber.
  • Sejltur og snorkling på Det Indiske Ocean: Der findes mange koralrev i Zanzibar, og særligt anbefales Chumbe Marine Park som værende ét af de særligt smukke. Her kan du opleve mange forskellige slags fisk inklusive blæksprutter og meget andet. Tag på sejltur og oplev det ovenfra, tag en snorkeltur, eller dyk med delfiner og oplev den fantastiske undervandsverden helt tæt på. 

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

29. marts kl. 19:00
Folkehjem
Haderslevvej 7
6200 Aabenraa
12. april kl. 18:00
Orgelfabrikken
Lyngby Hovedgade 102
gården
2800 Lyngby
3. maj kl. 18:00
Orgelfabrikken
Lyngby Hovedgade 102
gården
2800 Lyngby
15. juni kl. 18:00
Orgelfabrikken
Hovedgaden 102
2800 Lyngby
8. august kl. 18:00
Orgelfabrikken
Lyngby Hovedgade 102
2800 Lyngby
13. september kl. 18:00
Orgelfabrikken
Lyngby Hovedgade 102
2800 Lyngby
17. oktober kl. 19:00
Sabro Kro
Viborgvej 780
8471 Sabro/ Aarhus
18. oktober kl. 19:00
DGI Huset
Willy Sørensens Plads 5
7100 Vejle
Kontakt os
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.