Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Mad i Cape Town: De bedste spisesteder i Kapstaden

9. april 2024

Sydafrika er ikke kun et fascinerende land på grund af dets storslåede natur, imponerende dyreliv og safari i verdensklasse. Når det kommer til mad og drikke, er der også mange store kulinariske oplevelser, som står i kø. Landet er kendt for dets smagfulde vine med dybde og kompleksitet, hvilket også kommer til udtryk i madkulturen.

I Cape Town blomstrer gastronomien - og storbyen anses for at være et kulinarisk knudepunkt i Sydafrika. Byen huser et utal af spændende restauranter, og du får rigtig meget for pengene. For selvom du går ombord i en 10 retters menu på en af byens fineste restauranter, kommer du typisk kun af med det samme, som hvis du spiste på en mellemklasse restaurant i Danmark.

Som hovedregel tilføjer man i Sydafrika 10-15% ekstra som drikkepenge. Nogle steder er man dog begyndt at lægge drikkepenge på regningen - så tjek - eller spørg, hvis du er i tvivl. Det er ingen skam.

Cape Town er et sandt madmekka og kan naturligvis være vanskeligt at vælge det helt rigtige spisested. Vi har derfor testet og udvalgt fem af de bedste restauranter i Cape Town.

Syv tips til gode spisesteder:

The Test Kitchen

Den prisvindende restaurant The Test Kitchen har gennem mange år været en af de bedste og mest anerkendte restauranter i Cape Town. The Test Kitchen er en gourmetrestaurant med et moderne køkken og et innovativt twist.

Restauranten lukkede i en periode - men er nu tilbage som The Test Kitchen Fledgelings i det hippe kvarter ‘The Old Biscuit Mill’ i Woodstock, hvor der desuden også ligger andre gode spisesteder.

Det særlige ved The Test Kitchen er, at restaurantens indehaver, Luke Dale-Roberts, også har en social mission med restauranten. The Test Kitchen gør en dyd ud af at uddanne unge talenter, som ikke under normale omstændigheder ville have mulighed for at gøre karriere inden for restaurationsbranchen.

Adresse: The Old Biscuit Mill, 375 Albert Rd, Woodstock, Cape Town, 7915, Sydafrika

Prisleje: $$$$


 

The Pot Luck Club

Hvis du er til delemad, så er The Pot Luck Club stedet du skal besøge i Cape Town. Restauranten er kendt for mindre portioner og deleretter, der giver gæsterne mulighed for at smage mange forskellige retter.

Deres menu byder altid på spændende elementer fra både det asiatiske, europæiske og afrikanske køkken. Restauranten har en nyskabende tilgang til madlavning og smagskombinationer - hvilket gør et besøg på The Pot Luck Club til en unik gastronomisk oplevelse.

The Pot Luck Club drives ligesom The Test Kitchen af den anerkendte kok og restauratør Luke Dale-Roberts, men The Pot Luck Club adskiller sig fra The Test Kitchen ved at have en mere uformel og afslappet atmosfære.

Restauranten har en imponerende udsigt over Cape Town og er beliggende i det trendy område ‘The Old Biscuit Mill’ i Woodstock. The Pot Luck Club er et populært valg for både lokale og turister, der søger en kulinarisk oplevelse i byen.

Adresse: The Silo, The Old Biscuit Mill, 373-375 Albert Rd, Woodstock, Cape Town, 7915, Sydafrika

Prisleje: $$$


 

Chefs Warehouse at Beau Constantia

Du kan forvente en sublim spiseoplevelse på Chefs Warehouse at Beau Constantia. Restauranten specialiserer sig i småretter og delemad - og deres ‘set menu’, skifter løbende i takt med årstiderne, så der altid er spændende nye retter på menuen. Restauranten gør en dyd ud af at bruge lokale råvarer fra små omkringliggende leverandører.

Chefs Warehouse at Beau Constantia er det rette sted for madelskere, der søger en gastronomisk oplevelse i smukke omgivelser. Restauranten kombinerer fremragende mad, et imponerende vinkort og en malerisk udsigt, hvilket gør det til et populært sted i Cape Town.

Chefs Warehouse at Beau Constantia - er en del af restaurant-imperiet ‘Chefs Warehouse,’ der består af syv restauranter, som drives af den internationalt anerkendte kok og restauratør Liam Tomlin.

Adresse: Beau Constantia Wine Farm, 1043 Constantia Main Road, Constantia Neck, Cape Town, 7806, Sydafrika

Prisleje: $$$$


 

La Colombe

La Colombe er blandt de allerbedste og mest anerkendte restauranter i Cape Town. Her kan du forvente en førsteklasses spiseoplevelse med fokus på kvalitet og kreativitet fra første til sidste bid. Restauranten kører ‘set menu’ bestående af mange småretter, der hver især næsten kan betegnes som et kunstværk.

La Colombe har gennem årene modtaget adskillige priser og anerkendelser fra både lokale og internationale madkritikere, og den figurerer også ofte på listen, når ‘The World's 50 Best' kårer verdens bedste restauranter.

Hvis du drømmer om at spise på La Colombe en aften, så anbefales det at bestille bord i god tid.

Prisleje: $$$$


 

Sea Breeze

På restaurant Sea Breeze serveres der, som navnet antyder, fisk og skaldyr af høj kvalitet. Sea Breeze er en nyfortolkning af en traditionel, lokal skaldyrs-bistro med lækker og friskfanget fisk.

Restauranten er passioneret omkring kun at bruge lokalt dyrkede og sæsonbestemte råvarer - og serverer kun frisk fisk, der er fanget langs Sydafrikas kyst. Her er kvalitet og bæredygtighed i højsædet.

En fast bestanddel på menuen er ‘Østers Happy Hour’, der foregår dagligt med lokale østers til halv pris.

Seabreeze ligger i Cape Towns sprudlende bymidte også kendt som Cape Town Central Business District (CBD).

Adresse: 213 Bree St, Cape Town City Centre, Cape Town, 8000, Sydafrika

Prisleje: $$$


 

Den Anker

Langs den sprudlende havnepromenade V&A Waterfront finder du restauranten Den Anker, der mixer det belgiske og det sydafrikanske køkken. Restauranten har et alsidigt menukort, og du gå på opdagelse i alt fra ‘moules marinières’ (hvidvinsdampede muslinger) til ‘steak tartare’.

Restauranten har et stort udvalg af belgiske øl, som hovedsageligt importeres fra små belgiske bryggerier. Men restauranten har naturligvis også et stort vinkort med gode lokale sydafrikanske vine.

Den Anker er populær blandt både lokale og turister, der vil nyde et godt måltid i hjertet af det livlige havneområde.

Adresse: Victoria & Alfred Waterfront, Cape Town, 8001, Sydafrika

Prisleje: $$$


 

The Conservatory på The Cellars-Hohenort

Slutteligt kan The Conservatory på det femstjernede hotel, The Cellars-Hohenort, hvor mange af vores gæster bor, anbefales.

På The Conservatory kan du se frem til en afslappet atmosfære og lækker bistromad i smukke omgivelser. Restauranten er placeret i en pavillon midt i den frodige grønne have, der omgiver The Cellars-Hohenort Hotel, hvilket giver en naturskøn atmosfære.

Der bruges i høj grad friske råvarer, der plukkes fra egne haver, for eksempel fynbos.

Adresse: 93 Brommersvlei Rd, Constantia Heights, Cape Town, 7806, Sydafrika

Prisleje: $$$


 

Et multikulturelt sammenskudsgilde

Cape Town har en lang historie, hvor mange forskellige kulturer gennem årene har sat deres præg på livet i den smukke by. Det multikulturelle aspekt lever i bedste velgående i byen, og det kommer naturligvis også til udtryk i maden i Cape Town. For ud over restauranter med traditionelle sydafrikanske specialiteter, finder du også mexicanske, italienske og mange andre restauranter med retter fra hele verden.

Spis godt i det nærliggende vinland

Et besøg i Cape Town kan kombineres med nogle dage i det smukke og betagende vinland, som ikke ligger langt fra den pulserende storby. Området byder naturligvis også på et hav af store smagsoplevelser, både når det gælder mad og drikke Det kan anbefales at bo et par nætter i enten Stellenbosch eller Franschhoek. Læs mere om vinlandet her.

Læs også:8 populære oplevelser i Cape Town

Læs også: Rejseforslag: Safari og Cape Town

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os