Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Sydafrika - Historie

Nelson Mandela & Christo Brand -

My Friend & My Prisoner:

Vi har alle gennem tiden hørt om det forfærdelige Apartheid-regime i Sydafrika i årene 1948-1994. Apartheid betød, at der var total adskillelse mellem racerne. Hvide havde bedre forhold end sorte, farvede og asiater og sad på den politiske og økonomiske magt.

Nu var det ikke alle afrikaans, der var 100% tilhængere af systemet. Et eksempel på det er Christo Brand. 

Christo Brand er en sydafrikansk tidligere fængselsvagt, der var en af flere, der var ansvarlige for at bevogte Nelson Mandela. 

I stedet for at slutte sig til hæren for National Service, som det var obligatorisk for enhver sydafrikansk hvid mand, besluttede Christo at blive ansat i fængselsvæsenet. Efter træning i et år i Kroonstad, ansøgte han om en stilling på Robben Island, fordi han ønskede at være tæt på hjemmet.

Hans ansøgning var vellykket, og i en alder af 19 blev han sendt til at arbejde på Robben Island i 1978. Det var der Christo først mødte Nelson Mandela, som på det tidspunkt var 60 år gammel. 

Det var her, de dannede et forhold, der skulle blive så meget mere. Et tæt venskab bygget på tillid og gensidig respekt for hinanden.

I 1982 blev Mandela overført til Pollsmoor-fængslet. Den 13. marts samme år blev Christo gift med Estelle. Kort efter blev Christo overført til Pollsmoor og var ansvarlig for at bevogte Mandela.

Senere blev Mandela flyttet til Victor Verster fængsel, og samtalerne om hans løsladelse eskalerede. Christo og Mandela udviklede et tæt venskab i løbet af de mange år. 

Efter Mandelas løsladelse organiserede Mandela et job for Christo som administrativ og logistikchef i den forfatningsmæssige forsamling. Da forfatningen var vedtaget, organiserede Ahmed Kathrada, at Christo skulle begynde at arbejde igen på Robben Island - denne gang som tilsynsførende i øbutikken. Hjulet var vendt i fuld cirkel, og Christo var tilbage, hvor han startede sin arbejdskarriere. 

Men denne gang på en ø befriet for fanger - et sted for helbredelse og forsoning. Et sted med uendelig fascination for internationale turister, historikere, politiske aktivister og alle med interesse for Sydafrikas turbulente fortid. 

Den 31. juli 2018 efter 20 år på Robben Island trak Christo sig tilbage for at forfølge sin historiefortælling på fuld tid.

Jeg har haft fornøjelsen at møde Christo Brand og hans hustru, Estelle. Estelle sørger for al praktiskt når Christo turnerer med sine foredrag på rejsemesser, besøg på skoler, universiteter osv., hvor Christo fortæller om sin tid som fangevogter for Nelson Mandela. Han er et fantastisk menneske og en gudsbenådet historiefortæller. 

Han er medforfatter af sin bog, "Doing Life with Mandela: My Prisoner, My Friend" (2014). 

Se mere på: christobrand.co.za

 

NYATI SAFARI HAR TRYGHEDSGARANTI

Det er vigtigt, at du føler dig tryg, når du booker din rejse. Vi har derfor indført tryghedsgaranti. Det betyder, at du kan få alle pengene tilbage for din rejse op til 75 dage før afrejse. Der er også mulighed for gratis at ombooke til en anden valgfri NYATI-rejse, hvis det passer dig bedre. Hvis den nye rejse er dyrere end den oprindelige, skal du naturligvis betale prisforskellen.

Tryghedsgarantien gælder for alle NYATI-rejser, der bestilles til og med 17. december 2021. 

Læs betingelser her

REJSEFORSIKRING INKLUDERET PÅ ALLE REJSER

Der er inkluderet rejseforsikring gennem Gouda på alle NYATI-rejser som har afrejse i en orange/rød periode.

Gouda dækker uanset, om du vælger at rejse til et område, som ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning er orange eller rødt. Gouda dækker sygdoms-omkostninger i tilfælde af akut opstået sygdom på rejsen.

COVID-19 behandles som enhver anden akut opstået sygdom. Det vil sige, at hvis du bliver testet positiv for COVID-19, dækker forsikringen på samme måde som ved enhver anden sygdom. Du har ubegrænset sygdomsdækning til for eksempel lægebehandling eller hospitalsophold på rejsen. Læs mere her

SPAR PENGE PÅ UFORGLEMMELIGE OPLEVELSER

Vi ved, at du higer efter ekstra oplevelser. Derfor har vi helt ekstraordinært valgt at inkludere to af vores fantastiske udflugter på alle rejser til NYATI Safari Lodge der afholdes / bestilles frem til 17. december 2021. 

Du kan se frem til fantastiske naturoplevelser i Drakensbjergene samt en spændende og lærerig halvdagstur til Moholoholo Rehabiliteringscenter, som er et redningscenter for truede, forældreløse og skadede dyr. 

Vi tilbyder også i denne periode 50 % rabat på den første spabehandling i vores hyggelige Bush Spa, hvor du kan nyde en afslappende massage mellem alle de store oplevelser. 

Husk at du også kan booke en ekstra uge på NYATI Safari Lodge til særpris til og med 17. december 2021. Læs mere her

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os