Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

8 populære oplevelser i Cape Town

29. juli 2022

Udsigten fra Taffelbjerget

Du kommer med stor sandsynlighed til at sige “wow”, når du står på toppen af Taffelbjerget og nyder udsigten ud over Cape Town. På engelsk går Taffelbjerget under navnet Table Mountain, fordi bjerget har et stort fladt plateau på toppen.

Taffelbjerget anses som Cape Towns vartegn og er kendt verden over. Du kan nå toppen ved enten at snøre vandreskoene og gå til tops, eller du kan hoppe på kabelbanen og nyde en afslappende tur med god udsigt hele vejen. Taffelbjerget er “must see”, når du besøger Cape Town.

Læs mere i vores guide til Taffelbjerget.

De afrikanske pingviner

Kom helt tæt på de fine afrikanske pingviner, når de vralter rundt på Boulders Beach. Den smukke strand er hjemsted for 2.000-3.000 pingviner, og det er sandsynligvis det eneste sted i verden, hvor du kan stå så tæt på de charmerende fugle.

Pingvinerne er en truet dyreart, og på Boulders Beach gør man sit bedste for passe på dem. Stranden holdes ren og der er gangbroer over udvalgte områder på stranden, så pingvinerne har sandet for sig selv til at bygge reder.

Læs mere i vores guide til Boulders Beach. 

Den sprudlende havnepromenade

Spadsér en tur langs havnepromenaden i området V&A Waterfront. Sæt dig på en af de mange restauranter på første parket til havnelivet, og sug de mange indtryk til dig.

Liv og glade dage er kendetegnet for området V&A Waterfront eller i folkemunde blot kaldet Waterfront. Det er et populært område for turister, da der er et stort udvalg af restauranter, barer og butikker i gåafstand. For de, der er glade for shopping, er det oplagt at lægge vejen forbi shoppingcenteret Victoria Wharf, som huser over 450 butikker. 

En tur tilbage i historien

Få indblik i Sydafrikas barske apartheid-fortid med et besøg på Robben Island. Fængselsøen er kendt verden over, fordi det var her politiker og frihedskæmper Nelson Mandela sad indespærret i 18 ud af sine 27 år bag tremmer. Gennem årene har Robben Island også været brugt til andre foretagender blandt andet psykiatrisk hospital, postkontor og militærbase.

Robben Island er en af Sydafrikas mest velbesøgte seværdigheder. Et besøg på øen er en meget tankevækkende oplevelse, som bestemt kan anbefales - uanset om du er historieinteresseret eller ej.

Læs mere i vores guide til Robben Island.

Storslået natur

Oplev den fantastiske udsigt over det brusede Atlanterhav ved Afrikas sydvestligste punkt: Cape Point - eller på dansk Kap Det Gode Håb. Køreturen fra Cape Town til Kaphalvøen er i sig selv en oplevelse. Kyststrækningen byder på mange storslåede udsigtspunkter og flotte strande, så husk kameraet.

Når du kommer frem til Kaphalvøens nationalpark har du mulighed for at spotte strudse, antiloper, zebraer og store bavianer.

Tidligere havde man opfattelsen af, at Atlanterhavet og Det Indiske Ocean mødtes ved Kap Det Gode Håb. Men i dag ved man, at oceanerne mødes ved Kap Agulhus, som er Afrikas sydligste punkt.

Fine farverige huse

Grib kameraet og gå på opdagelse mellem de fine farverige huse, som ligger side om side i Bo-Kapp. På diverse blogs kan man læse, at kvarteret siges at være et af Cape Towns mest fotogene bykvarterer.

Bo-Kapp kaldes også det malaysiske kvarter, fordi området tidligere husede mange sydøstasiatiske slaver. Mange af beboerne i dag siges også at være efterkommere af fortidens slaver.

Når du besøger området, må du ikke snyde dig selv for et besøg på en af områdets Cape Malay-restauranter, der serverer velsmagende samosaer og krydrede karryretter.

Hiking til Lion’s Head

Hop i vandreskoene og sæt kursen mod bjerget Lions Head. Der er en skøn udsigt fra toppen, og turen derop tager blot en times tid, hvis du starter ved Lion’s Head Hike parkeringsplads. Men ruten kræver stadig en nogenlunde fysisk form, da meget af turen går stejlt opad.

Hvis en lille hike ikke frister, kan det i stedet anbefales at køre mod udsigtspunktet Signal Hill og stoppe ind på vejen og nyde synet af Lion’s Heads bjergtop. 

Det hippe marked

Få en kulinarisk oplevelse, når det hippe marked “The Neighbourgoods Market” hver weekend slår dørene op til “streetfood”, farverige drinks og live musik. Du kan også få shoppetrangen stillet på markedet. Der er masser af små fine boder med interiør, tøj og accessories.

“The Neighbourgoods Market” har til huse i “the Old Biscuit Mill”, hvor du også finder designerbutikker og gourmetrestauranter såsom The Pot Luck Club.

Markedet er som udgangspunkt åbent lørdag og søndag. 

Sikkerhed i Cape Town

De mest velbesøgte områder i Cape Town anses i dagtimerne for at være forholdsvis sikre. Ligesom på enhver anden destination anbefaler vi, at man bruger sin sunde fornuft og er opmærksom på sine omgivelser. I aftentimerne anbefales det at tage taxa, når man færdes rundt i byen. 

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os