+45 70 26 04 07
Søg
NYATI Safari Blog

Hvad spiser man i Afrika?

Gastronomy at Mauricia Beachcomber

20 August, 2021

Afrikanske madtraditioner

Da Afrika er et enormt stort kontinent, rummer det naturligvis mange forskellige madtraditioner. At sige at al mad i Afrika er ens, vil være det samme som at sige, at alle køkkener i Europa har ens madtraditioner, hvilket ville være synd at sige. Der er trods alt rimelig stor forskel på traditionelt russisk, dansk og italiensk mad. Det samme gør sig altså gældende i Afrika, så der kan derfor være stor forskel på køkkenerne i Marokko i nord og Sydafrika i syd.

Det sydafrikanske køkken beskrives af mange som regnbuekøkkenet. Årsagen til dette er, at landet i sig selv rummer madtraditioner, der repræsenterer mange forskellige befolkningsgrupper, og derfor er retterne meget nuancerede i både smag og stil. Det sydafrikanske fusionskøkken byder blandt andet på traditionelle retter som Bunny Chow, der består af et halvt stykke udhulet brød, hvori der serveres en karryret, eller potjie, der er en klassisk sydafrikansk gryderet tilberedt i en støbejernsgryde. Derudover kan du også blive budt på mange sydafrikanske fortolkninger af internationale spiser såsom sushi.

Hvad spiser man i Afrika?

Friske råvarer af høj kvalitet

Det afrikanske køkken byder på både frugt, grønt, kød og fisk, der som regel tilberedes med et bredt udvalg af krydderier som gurkemeje, safran, ingefær, chili, hvidløg og paprika. Råvarerne i den afrikanske mad er fuldstændig friske og af meget høj kvalitet, mens krydderierne sikrer en meget smagfuld aftensmad. Derfor kan en rejse til Afrika sagtens vise sig at være en gastronomisk oplevelse, der for alvor sætter dine smagsløg i gang.

Generelt set er afrikansk mad kendetegnet ved simple retter sprængfyldt med lækre råvarer. Alligevel finder du også mange både asiatiske og indiskinspirerede afrikanske retter, der ofte har mere varme og flere krydderier i sig.

 

Hvad spiser man i Afrika?

God mad, god ferie

Når man er på ferie i et fremmed land, så er en stor del af oplevelsen, at man skal smage på de forskellige lokale retter. Meget mad kender man måske allerede hjemmefra, og man glæder sig til at smage, hvordan det traditionelt laves af de lokale. Andre retter er måske helt nye og spændende og vil være madoplevelser, du vil huske, når du er hjemvendt fra rejsen.

God lokal mad er altså et afgørende element i en god ferie – og du skal sandelig ikke snyde dig selv for at opleve de udsøgte afrikanske retter. Gå på opdagelse i det sydafrikanske køkken og smag på lækre retter med en af Sydafrikas mange verdenskendte vine til – så er du sikker på at få den fulde smagsoplevelse, du sent vil glemme.

Kontakt os
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.