Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Hvordan er vejret på Zanzibar?

June 2, 2020

Få steder i verden kan måle sig med Tanzanias skønne ferieø, Zanzibar: Kilometerlange strande, azurblåt hav og en imponerende smeltedigel af forskellige kulturer, der igennem øens lange historie har sat sit præg og i dag gjort stedet til et populært rejsemål for både de kultur- og historieinteresserede turister og de, der foretrækker at koble af ved vandkanten. Zanzibar er altid et besøg værd, men hvornår er det egentlig bedst at besøge den smukke, spændende og særegne ø? Det kan du blive klogere på her.

Masser af sol og varme – hele året rundt

Zanzibar er kendt for mange ting, og én af dem er, at solen i gennemsnit skinner 7-8 timer – hver dag. Øen ligger utroligt tæt på Ækvator, hvilket betyder, at der er varmt hele året, og badevandstemperaturen ligger året rundt mellem 25 og 30 grader. Klimaet på Zanzibar er tropisk, og øen har fire årstider: To tørsæsoner og to regnsæsoner. Vejret i januar og februar, som er den korteste af de to tørperioder, er varmt (ca. 28-29 grader) og luftfugtigheden høj. Det er også i denne periode, at det er mest optimalt at dykke og snorkle, da havet er meget klart. Den anden tørperiode på Zanzibar er fra juni til september/oktober. Her er vejret lidt køligere – men også kun en smule. For den gennemsnitlige temperatur ligger på ca. 25 grader om dagen, og natten er ikke meget køligere. Denne periode er kendetegnet ved at have lidt lavere luftfugtighed, og derfor også begrænset med nedbør.

Zanzibars skønne regnsæsoner

Regnen kommer dog snigende i de to regnsæsoner. Særligt marts, april og maj, der udgør årets første regnperiode, er våd – her falder størstedelen af årets regn. Månederne er til tider præget af monsunregn, og de enorme mængder vand går naturligvis hånd i hånd med den høje luftfugtighed, der også karakteriserer perioden. Den regnfulde kulmination er i april, hvor nedbøren i gennemsnit ligger på 400 mm for måneden. Temperaturen ligger typisk over 30 grader. Zanzibars anden regnsæson falder i oktober, november og december. Denne er dog ikke tilnærmelsesvis så våd som den første, selvom både november og december byder på væsentligt mere nedbør end oktober. Regnen kommer også til udtryk på en helt anden måde end i forårsmånederne, da der i denne periode snarere er tale om regnbyger, der hurtigt afløses af sol, end den heftige, men fascinerende monsunregn.

Zanzibar – altid besøget værd

Tørperioderne er naturligvis de mest populære perioder at besøge Zanzibar, men det er ikke ensbetydende med, at regnsæsoner er dårlige tidspunkter – snarere tværtimod. For ud over at det altid er varmt på Zanzibar, så byder regnsæsonerne også på mange tørre dage med masser af sol. Samtidig er der langt færre turister på øen, og derfor kan regnmånederne være en oplagt tid at besøge den betagende ø. Uanset hvornår du vælger at besøge Zanzibar, er øen dog et overflødighedshorn af store naturoplevelser, fascinerende historie, sol og varme. I kombination med en luksussafari på NYATI Safari Lodge i Sydafrika, får du en komplet rejse med mange uforglemmelige oplevelser.

/NYATI Safari

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os