Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Myter om Afrika

November 11, 2020

Bliv klogere på Afrika

En af de hyppigste myter man hører om Afrika er, at det er et land. Mange ved godt, at Afrika er et kontinent, der består af 54 lande, men myten om "landet Afrika" er en, som mange på et eller andet tidspunkt er stødt på. Der findes dog også mange andre myter om Afrika. Vi har fundet nogle af dem, der stadig vandrer fra mund til mund. Nogle forbinder Afrika med ørken, fattigdom og dødelige sygdomme, men de afrikanske lande har så meget mere at byde på, end hvad de hyppigste myter beretter.

De 5 mest udbredte myter om Afrika

Afrika er med sit areal på 30,3 millioner km2 den næststørste verdensdel og rummer en masse forskelligartede kulturer. Måske er det grunden til, at der gennem tiden er opstået myter på kryds og tværs? Uanset hvad grunden er, kan vi godt aflive nogle af de mest udbredte myter her.

1. Afrika er én stor ørken

Mange af de afrikanske lande har ørkenområder, men kontinentet byder også på frodige dale og tropisk natur som omkring Kilimanjaro i Tanzania. Samtidig findes verdens bedste safariparker i Afrika, bl.a. Kruger National Park i Sydafrika. Flere forskellige klimazoner dækker landene i Afrika, hvilket gør, at der kan være meget stor forskel på temperaturer og klima i de enkelte lande.

2. Der er mangel på mad og drikkevand i hele Afrika

Det er ikke en myte, at der er et alvorligt problem med drikkevand i Afrika, men det er ikke gældende alle steder. Drikkevandsproblemet er i højere grad udbredt i de lokale landsbyer frem for i storbyerne, hvor turister ofte holder til. På samme måde forbinder mange Afrika med sult og hungersnød, som også reelt eksisterer i nogle områder af Afrika. Det er dog blevet mindre igennem de senere år, og det er langt fra alle lande i Afrika, der decideret har mangel på mad. 

3. Afrika er langt bagud med den teknologiske udvikling

Stort set alle afrikanere ejer en telefon, som de bruger i deres dagligdag. Der er også en del programmører, der udvikler apps til de lokale, som bruges til f.eks. til at dele vigtig information med hinanden.

4. Det er sundhedsmæssigt farligt at rejse til Afrika 

Det er ikke farligt at rejse til Afrika, selvom malaria og ebola er sygdomme, der ofte forbindes med kontinentet. Turister er som regel gode til at følge de sundhedsmæssige anbefalinger som f.eks. at blive vaccineret hjemmefra og tage malariapiller i de områder, hvor det anbefales, så det er trygt at rejse rundt i Afrika. 

5. Der er vilde dyr i de afrikanske gader

I Afrika befinder de fleste vilde dyr sig i nationalparkerne, og derfor skal man ikke frygte at gå rundt i gaderne, fordi man tror, der venter en sulten løve om det næste hjørne. De fleste angreb på mennesker sker under overtrædelse af retningslinjerne i nationalparkerne – og ikke i de afrikanske gader. 

Bliv klogere på Afrika og kontinentets forskellige kulturer

Hvis du er interesseret i mere viden om Afrika, så kan du med fordel læse videre under vores landefakta. Her kan du bl.a. også læse mere om Sydafrikas mange højdepunkter og blive inspireret til at besøge Afrikas sydligste land.

/NYATI Safari

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os