Nyati Safari+45 70 26 04 07
Nyati Safari
Nyati SafariSøg
NYATI Safari Blog

Tæt på eSwatini: Kongeriget tidligere kendt som Swaziland

July 15, 2020

eSwatini er noget helt unikt. Udover at landet er det eneste i Afrika med en enevældig konge, er det lille land spækket med spændende historie og et væld af attraktioner. På trods af et lille areal på blot 17.364 km2 er kulturen helt enestående i eSwatini. Her kan du bl.a. opleve de farverige danse, der emmer af en stærk kultur i landet. Indbyggertallet ligger på 1,3 mio., og befolkningen bor i naturskønne omgivelser, der byder på alt fra bjerge, skove og floder til Big 5 vildtreservater og storslået natur.

Fra Swaziland til eSwatini

eSwatini hed tidligere Swaziland, men den regerende konge, Mswati den tredje, besluttede i april 2018 at omdøbe landet til eSwatini, som oversat fra det lokale sprog betyder ’Swaziernes land’. Landet er derfor nu opkaldt efter swazierne, som er en lokal stamme i eSwatini. Årsagen til navneskiftet var primært fordi kongen ønskede at opkalde det lille kongedømme efter dets folk – men også fordi mange ifølge kongen ofte kom til at forveksle landet med Switzerland. 

Sammen med Lesotho og Zululand, var eSwatini tidligere et af de tre kongedømmer i Sydafrika. I dag er Swaziland det eneste af de tre kongedømmer, som stadig regeres af en enevældig konge. I 1968 fik landet selvstyre og løsrev sig fra den britiske kolonisering af landet. Kongen besluttede sig derfor at ændre landenavnet på 50-års dagen for uafhængighedsdagen.

Rundrejse til de tre kongedømmer

Når du er på safari i Sydafrika med NYATI, er det oplagt at kombinere dit safarieventyr i Kruger National Park med en rundrejse til de 3 tidligere kongedømmer. Her kan du blive klogere på den afrikanske historie, og du vil opleve eSwatini på tæt hold. Undervejs besøger du bl.a. en traditionel landsby, hvor en lokal guide fortæller om swaziernes stærke kultur og særegne traditioner, som du kun finder her. 

Når du besøger eSwatini på NYATIs rundrejse, vil du hurtigt få øjnene op for, hvor usædvanlig et land det er. Vil du lære mere om den unikke afrikanske kultur og det enevældige kongedømme, er eSwatini et land, der bare skal opleves. Samtidig er det let af kombinere rundrejsen med flere andre rejsemål i det sydlige Afrika. Du kan f.eks. tage videre til Cape Town eller Johannesborg og afslutte din rundrejse med nogle dage i Sydafrikas spændende storbyer.

/NYATI Safari

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

Nyati Safari
Nyati Safari
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Kontakt os