+45 70 26 04 07
Søg
NYATI Safari Blog

Sydafrikas mad

Sydafrikas mad

October 22, 2020

Kom tættere på det sydafrikanske køkken

Sydafrika byder på en utrolig spændende madkultur. På grund af landets rige historie og kulturelle mangfoldighed kan du smage alt fra globale madtrends til mere lokale retter og gastronomi på højt niveau. Uanset hvad du vælger, kan du forvente skønne madoplevelser på din rejse til Sydafrika

De mange kulturer, som findes i Sydafrika, har sat deres præg på det sydafrikanske køkken. Resultatet er et unikt fusionskøkken med regionale variationer. Du bør ikke snyde dig selv for at udforske de traditionelle retter. Er du til de mere internationale retter, vil du opleve, at sydafrikanerne tilpasser maden med deres egne eksotiske krydderier. Prøv f.eks. sushi fra det sydafrikanske køkken – det serveres i topkvalitet de fleste steder.

Sydafrikas mad

Sydafrika er i særdeleshed enhver madelskers drøm at besøge. Her finder du alt fra det klassiske europæiske til det krydrede asiatiske og det mere simple afrikanske køkken.

Vil du prøve traditionel sydafrikansk mad, kan vi anbefale Bunny Chow. Den indisk-inspirerede ret er særligt populær omkring Durban, hvor den indiske indflydelse er tydelig. Bunny Chow består af et halvt stykke udhulet brød, hvori der serveres en karryret. Man kan som regel selv bestemme, om retten skal være med kylling eller oksekød. Bunny Chow er altså – i modsætning til navnet – ikke en ret med kaninkød.

Sydafrikas mad

Få store madoplevelser i Sydafrika

Sydafrika byder også på mange andre store madoplevelser. En af de meget populære er en braai, som indtages under åben himmel. Her griller man forskelligt kød som f.eks. kylling, krydderpølser og steaks med tilbehør på den åbne grillplads kaldet bomaen. Når du bor på NYATI Safari Lodge får du mulighed for at prøve en traditionel braai i vores boma. Her vil vores kokke forkæle dig med mange lækre specialiteter. En anden lokal ret er potjie, som er en klassisk sydafrikansk gryderet, der tilberedes i små støbejernsgryder.

Sydafrikansk vin er verdenskendt – og det er med god grund. De udsøgte vine dyrkes i det idylliske vinland omkring Stellenbosch og Constantia Valley, som er et besøg værd. Kombiner f.eks. din luksussafari med et par dage i Vinlandet, hvor du kan overnatte på en af de smukke vingårde. I vinområderne kan du besøge nogle af de historiske vingårde og smage de bedste sydafrikanske vine. Klimaet her er ideelt til vindyrkning. I de varme og tørre omgivelser får druerne deres helt unikke og smagfulde karakter.

Sydafrikas mad

Maden i Cape Town

I Cape Town findes nogle af de bedste restauranter i hele landet med gastronomi i verdensklasse. Her er der rig mulighed for at finde madretter for enhver smag. Hvis du afslutter din safarirejse med nogle dage i smukke Cape Town, kan du se frem til en gastronomisk rejse – både på NYATI Safari Lodge og på Cape Towns mange spændende og internationalt anerkendte restauranter. Det gælder blot om at nyde den sydafrikanske mad og de lokale vine undervejs på rejsen.

/NYATI Safari

NYATI Safari Video

NYATI Safari Video

Rejseforedrag

29. marts kl. 19:00
Folkehjem
Haderslevvej 7
6200 Aabenraa
12. april kl. 18:00
Orgelfabrikken
Lyngby Hovedgade 102
gården
2800 Lyngby
3. maj kl. 18:00
Orgelfabrikken
Lyngby Hovedgade 102
gården
2800 Lyngby
15. juni kl. 18:00
Orgelfabrikken
Hovedgaden 102
2800 Lyngby
8. august kl. 18:00
Orgelfabrikken
Lyngby Hovedgade 102
2800 Lyngby
13. september kl. 18:00
Orgelfabrikken
Lyngby Hovedgade 102
2800 Lyngby
17. oktober kl. 19:00
Sabro Kro
Viborgvej 780
8471 Sabro/ Aarhus
18. oktober kl. 19:00
DGI Huset
Willy Sørensens Plads 5
7100 Vejle
Kontakt os
Kontakt NYATI
Ring til os på 70 26 04 07 eller skriv:
Venligst indtast alle påkrævede felter
Venligst indtast en gyldig email
Send
Dette site benytter funktionalitet, som ældre versioner af Internet Explorer ikke understøtter. Du bør derfor skifte eller opgradere din browser.